ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Αγροτικό Γραφείο της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, για τους δασικούς χάρτες στη Λέσβο

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο με τους δασικούς χάρτες το Αγροτικό Γραφείο της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αναφέρει τα παρακάτω:

Οι ενδιαφερόμενοι πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια ΠΡΩΤΑ να ενημερώνονται από τα τοπικά γραφεία υποστήριξης που  έχει συστήσει για το σκοπό αυτό η  Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, ζητάμε οι αγροτοκτηνοτρόφοι καθώς και τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα να έχουν ατέλεια στα παράβολα των ενστάσεων που θα χρειαστεί να υποβάλουν.

Ως προς τον χαρακτηρισμό της χρήσης γης να ληφθούν υπόψιν δύο αιτήσεις ΟΣΔΕ της τελευταίας τριετίας. 

Πληροφοριακά αναφέρουμε πως η επιτροπή που θα εξετάσει τις ενστάσεις, αποτελείται από ένα ιδιώτη δικηγόρο μέλος του Δικηγορικού συλλόγου  Λέσβου, από ένα μηχανικό μέλος του ΤΕΕ Λέσβου και από ένα δασολόγο, δημόσιο υπάλληλο εκτός Λέσβου. Ευελπιστούμε ότι η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις λαμβάνοντας υπόψη της τα  οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα του τόπου μας, με στόχο  να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και η οικονομική βιωσιμότητα του νησιού μας.

Χωριά ολόκληρα που στηρίζονται στην κτηνοτροφία και ο κτηνοτροφικός μας κλάδος δεν μπορούν να εξαφανιστούν από τη Λέσβο.

Οι Δασικοί χάρτες πρέπει να αποτελέσουν  εργαλείο για την οικονομική μας ανάπτυξη και όχι να  περιορίσουν την οικονομική και κοινωνική  πρόοδο της Περιφέρειάς μας.