ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Αφού «χτύπησαν» τους πυροσβέστες μπορούν να μας χτυπήσουν όλους…

 

Αφού το έκαναν κι αυτό δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Τα ΜΑΤ ψέκασαν με  χημικά τους πυροσβέστες που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ζητούσαν ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στους δύσκολους κλιματικά καιρούς που έρχονται.

Αυτό που σοκάρει είναι η «αβρότητα» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εκτός από την ρίψη χημικών δεν δίστασε να στείλει και αύρα εναντίον των συγκεντρωμένων πυροσβεστών πετάγοντας τους νερό.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι πραιτοριανοί του Θεοδωρικάκου αφού χτύπησαν και τους πυροσβέστες, δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο, οποιαδήποτε συλλογικότητα διαμαρτύρεται για οποιοδήποτε θέμα.

Χτες συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αγίου Στέφανου της Πάτρας, οι οποίοι απεργούσαν, σήμερα έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες που διαμαρτύρονταν. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να επιβάλουν μια τρομαγμένη σιωπή. Τα ΜΑΤ και οι διάφορες ομάδες μοτοσικλετιστών είναι η αιχμή της τρομοκράτησης. Για αυτό άλλωστε τους καλύπτουν, ακόμα και όταν έχουν πυροβολήσει και σκοτώσει έναν άοπλο δεκαοκτάχρονο τσιγγάνο.

Η κυβέρνηση των συνεχών  θλιβερών ρεκόρ του κορονοϊού έχει χάσει τον έλεγχο. Γι αυτό χτυπά. Και θα συνεχίσει να χτυπά. Ο Άκης Σκέρτσος που από τη γενική διεύθυνση του ΣΕΒ βρέθηκε υπουργός του Μητσοτάκη, έχει το θράσος σήμερα που ο ιός προελαύνει, να λέει ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας». Λες και του ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο. ΜΕΘ ζητάμε, ειδικούς γιατρούς εντατικολόγους ζητάμε και σοβαρή προσπάθεια να σπάσει το αντιεμβολιαστικό τείχος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση. Παρακολουθεί ατάραχη τους νεκρούς να αυξάνουν και ξευτιλίζεται γλύφοντας την εκκλησία. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης φθάνει στα κατώτατα όρια του πρωθυπουργικού αυτοεξευτελισμού, λέγοντας στην συνέντευξη του στο MEGA: «Ίσως ο κ.Τσίπρας δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μία Εκκλησία να ανάψει ένα κερί.» Προφανώς ο Μητσοτάκης είναι ένας ευσεβής καντηλανάφτης.

Όσο χάνουν την μπάλα θα χτυπούν. Σήμερα το μένος τους  το δοκίμασαν οι πυροσβέστες. Το σοκ είναι μεγάλο. Στο χέρι μας είναι να μην αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση του σοκ. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Αφού τόλμησαν να χτυπήσουν τους πυροσβέστες μπορούν να μας χτυπήσουν όλους.  Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο. Στο χέρι μας είναι να στείλουμε τον ευσεβή καντηλανάφτη και την ακροδεξιά ομάδα του από εκεί που ήρθαν και ακόμα παραπέρα.

 

Μια παραλλαγή του κειμένου δημοσιεύθηκε στο  https://www.koutipandoras.gr/