ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Οι δύο όψεις του συνεδρίου

Η μεγάλη προσέλευση συνέδρων και παρατηρητών έφερε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, εκνευρισμό και ενόχληση στην Πειραιώς.

Διαφορετικές αναγνώσεις από το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά το πέρας του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός βλέπει «μίγμα τοξικότητας λαϊκισμού και χυδαιότητας».

Η μεγάλη προσέλευση στο Γήπεδο του Τάε Κβον Ντο που έφτασε τουλάχιστον τα 10.000 την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα γέμισε με χαμόγελα αισιοδοξίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η αντίστροφη μέτρηση «για την πτώση της αποτυχημένης κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει».

Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στο Μαξίμου και αυτό είναι εμφανές από την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και με διάθεση χλευασμού σχολίασε: «Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε. Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων».

Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Πάντα αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε λέγοντας πως «είχε ως μόνο στόχο να αλλάξει καταστατικές διαδικασίες για να μπορέσει να επανεκλεγεί από τη βάση αυτός ο οποίος είναι ήδη 14 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως μόνος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν. Και μετά μας μιλάνε και μας λένε ότι αυτοί δήθεν πρεσβεύουν την ανανέωση».

«Τολμάει να κάνει συνέδριο με 10.000 συνέδρους και πολίτες»

Η απάντηση στα λεγόμενα του πρωθυπουργού δεν άργησε να έρθει με την Κουμουνδούρου να διατηρεί υψηλούς τους τόνους και να τονίζει πως «πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την απαλλαγή τους από τον αλαζονικό και επικίνδυνο κ. Μητσοτάκη. Τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ρεκόρ ακρίβειας αφού πρώτα την οδήγησε σε ρεκόρ απωλειών μέσα στην πανδημία. Τον άνθρωπο που χωρίς ντροπή “πούλησε” περικεφαλαίες για να έρθει σήμερα χυδαία και κυνικά να  προστατεύει την αισχροκέρδεια».

Ως προς το αποτύπωμα που θα αφήσει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ το χρωμάτισε και του έδωσε το χρώμα «μαύρο».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ασύστολη αλαζονεία» που «δεν έχει τέλος», και έκρινε ενδιαφέρον «να τολμήσει να περπατήσει σε έναν εμπορικό δρόμο χωρίς δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ η να κάνει συνέδριο με 10.000 συνέδρους και πολίτες σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση».

► Να θυμίσουμε πως το επόμενο σημαντικό ραντεβού για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η Κυριακή 15 Μαΐου, ημέρα των εκλογών για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή από τη βάση.