ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τι είδους «ενότητα» είναι αυτή;

Δια χειρός Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος προκρίνεται και τιμάται στο πολιτικό συμβούλιο του Πασόκ-Κινάλ. Ούτε καν μια στοιχειώδης πολιτική ευθιξία και αξιοπρέπεια ώστε να του ζητηθεί να παραμερίσει, τουλάχιστον απ τα κομματικά αξιώματα, έως να ξεκαθαριστεί η υπόθεση του εφόσον είναι ποινικός υπόδικος.

Βεβαίως δεν είναι εύκολο αυτό. Στις εσωκομματικές εκλογές ο Λοβέρδος ως υποψήφιος πρόεδρος κατέλαβε το 25%, οι δε ακροκεντρώοι στο Πασόκ-Κινάλ δεν είναι λίγοι. Μάλλον είναι οι περισσότεροι.

Τώρα, με πρόταση του νέου αρχηγού ο πιο «άριστος» εξ αυτών και ποινικός υπόδικος προκρίνεται στα ανώτατα αξιώματα στο όνομα της «ενότητας». Για άλλη μια φορά το Πασόκ είναι εδώ «δυνωμένο ενατό» όπως έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα και χαμένο μέσα στην «μετάφραση» της ιστορίας.

Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο νέος αρχηγός. Μια τέτοιου είδους «ενότητα» γύρω από το αντι-Σύριζα σύνδρομο που εκπροσωπεί με τον πιο χυδαίο τρόπο ο κος Λοβέρδος και οι ακροκεντρώοι, διασφαλίζουν την άρνηση της συνεργασίας με τον συριζα. Έστω και αν αυτή η συνεργασία αποτελεί την μόνη λύση για τον τόπο και την επιθυμεί κάθε σοβαρός και προοδευτικός πολίτης.

Το ερώτημα λοιπόν, δεν είναι με ποιον θέλουν να συνεργαστούν ο Λοβέρδος, η Γιαννακοπούλου, η Καϊλή, ο Βενιζέλος και ο Σημίτης και κακώς ο συριζα επιμένει σε αυτό.  Ξέρουμε πολύ καλά με ποιους. Άλλωστε ακόμα και όταν ήταν αρχηγός τους η αείμνηστη Γεννηματά αυτοί δεν δίσταζαν να προτιμούν τον Μητσοτάκη και δεν ντρέπονταν γιαυτό. (δημοσκόπηση «Metron Analysis» για το Mega 31/01/21). Για τέτοια «ενότητα» μιλάμε.

Το ερώτημα είναι προς αυτούς στο Πασόκ που διατηρούν ακόμα την ιστορική τους συνείδηση. Πιστεύουν στα σοβαρά ότι γίνεται σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση, όπως εξαγγέλλει ο αρχηγός τους, με τους ακροκεντρώους στα σπλάχνα τους και με τους ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους του κου Μητσοτάκη; Θα θυσιάσουν για άλλη μια φορά την ιστορική τους συνείδηση στο όνομα της δήθεν «ενότητας»; Οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει τραβήξει η παράταξη, αλλά και η χώρα, στο όνομα αυτής της διαβόητης «ενότητας».