Οι πάσες συνεχίστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε στελέχη και δημοσιογράφους της ΝΔ που οργίασαν στο διαδίκτυο. Κάτω από σχόλιο στελέχους της ΝΔ, σχολιαστής προτρέπει την κυβέρνηση να «καθαρίσει» τον Ιάσονα μέσω της ΚΥΠ!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται με απειλή θανάτου ο διασώστης. Δεν είναι η πρώτη φορά επίσης, που κανένα στέλεχος, κανένας δημοσιογράφος της ΝΔ, δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτές τις απειλές είτε απαντώντας στο σχόλιο είτε διαγράφοντας το.

Αν λοιπόν -πράγμα που όλοι απευχόμαστε- κάποιος θερμοκέφαλος οπαδός της ΝΔ, κάποιος ακροδεξιός ακόλουθος ή ψηφοφόρος των στελεχών της ΝΔ, βλάψει τον Ιάσονα, που πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες;

Ποιος οπλίζει τα χέρια των ακραίων οπαδών της ΝΔ; Ο Τσίπρας; Ο Κούλογλου; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι πρόσφυγες; Ή οι ίδιες οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων και στελεχών που δεν διδάχτηκαν τίποτα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το Μακεδονικό; Που αποκάλεσαν τον Ιάσονα «προδότη» ή «πράκτορα των Τούρκων» και τους πρόσφυγες «εισβολείς;».

Αλλά όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, όταν κληθούν να απολογηθούν στους θεσμούς, θα κάνουν ό,τι ακριβώς έπραξαν στο Μακεδονικό. Θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν ότι πάντα σεβόντουσαν τα δικαιώματα των προσφύγων.

Το χειρότερο όλων είναι, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι πρόσφυγες είναι ένα μπαλάκι που το πετάνε οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας η μία στην άλλη. Είναι ζωές που αντιμετωπίζονται σαν την καυτή πατάτα που κανένας δεν θέλει να έχει στα χέρια του. Και διαγκωνίζονται οι δύο κυβερνήσεις, στο ποια θα είναι η αποτελεσματικότερη στην απανθρωπιά. Ε, αυτή η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της ανθρωπιάς, δεν είναι η δικιά μας Ελλάδα. Αν παίρνετε ζωές στο λαιμό σας δεν θα το κάνετε στο όνομα των πολιτών αυτής της χώρας τους οποίους ονομάζετε προδότες, όταν υπερασπίζονται τις μόνες αξίες που μας κάνουν να είμαστε υπερήφανοι και υπερήφανες.

Αν ψάχνετε ποιος δυσφημίζει τη χώρα διεθνώς, αφήστε τον Ιάσονα και διαλέξτε καθρέφτη. Ξεκινήστε από τη Novartis, προχωρήστε στο προσφυγικό  για να καταλήξετε στην τελευταία θέση που κατέχει η Ελλάδα στη λίστα για την ελευθερία του Τύπου. Κι αυτή η λίστα δεν πέρασε από τα χέρια σας όπως το έγγραφο του FBI για να την παραχαράξετε.