ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 30/6)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

Αν. Πετρόπουλος: Σε τεχνική αδυναμία των τραπεζών οφείλεται η αλλαγή στις ημερομηνίες καταβολής των επικουρικών συντάξεων

Σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα απέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων. Απάντησε δε και σε δημοσίευμα του Ελ. Τύπου που επικαλέστηκε βουλευτής του ΚΚΕ περί «απώλειας μιας επικουρικής σύνταξης το χρόνο», λέγοντας: «Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του “Ελεύθερου”, που ισχυρίζεται με πρωτοσέλιδό του ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμήςσημαίνει ότι θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται. Δεν περίμενα από εκπρόσωπο του ΚΚΕ να υιοθετήσει αυτούς τους παραλογισμούς». (αναλυτικά)

 

Ο τηλεοπτικός φακός “κυνηγάει” μόνο επεισόδια στις συγκεντρώσεις… Όταν δεν υπάρχουν δεν βλέπει καν τις συγκεντρώσεις…

Η Νομαρχιακή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε την Τετάρτη 29/6 εκδήλωση-συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης με ομιλητή τον Νίκο Βούτση

Ο πρόεδρος της Βουλής στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα επίδικα της περιόδου: το Brexit, την πορεία της οικονομίας, τα εργασιακά, το μεταναστευτικό, τον νέο εκλογικό νόμο, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση. (αναλυτικά)

 

Χιώτης και Πρώτο Θέμα αξίζουν τον οίκτο της κοινής γνώμης

Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών σχετικά με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για υποτιθέμενο διάβημα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση (αναλυτικά)

 

Ρόδος: 50 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού και 14 γιατροί, το επόμενο διάστημα

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά την ανακοίνωση του προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδο, σε σχέση με τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται από την κυβέρνηση σε γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες περιοχές, έκανε την εξής δήλωση:

«Ειλικρινή έκπληξη μου προκάλεσε η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείο Ρόδου μετά την χθεσινή ανακοίνωση μου σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση για επίδομα- κίνητρο στους γιατρούς που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν στα άγονα νησιά μας…» (αναλυτικά)

Το «Καλώς Τους» αναλαμβάνει δράσεις, «για να απλωθεί το μήνυμα της αλληλεγγύης και υποστήριξης, σε όλη την Ευρώπη»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 30/06/16 στις 11 πμ συνέντευξη Τύπου του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ, στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)

Τρ. Αλεξιάδης στην Ηλιούπολη: Χωρίς «κόφτη» το επίδομα θέρμανσης – Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

«Πολιτική αναγκαιότητα» χαρακτήρισε τη φορολογική πολιτική ο Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Ηλιούπολη. Πρέπει να βγούμε από την επιτροπεία, για να εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική, να πάμε σε μια άλλη μορφή ανάπτυξης, τόνισε. Επισήμανε πως δεν θα υπάρξει κανένας κόφτης δικαιούχων του φετινού επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης που θα καταβληθεί άμεσα, ενώ θα δοθεί παράταση μιας εβδομάδος στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων των συνταξιούχων. (αναλυτικά)

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ αποκάλυψαν 11.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους

Πάνω από 40.000 ελέγχους έχουν κάνει τα κλιμάκια του Σ.ΕΠ.Ε. από το 2015 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη και τη νομιμότητα της απασχόλησης των εργαζομένων. (αναλυτικά)

Προτεραιότητα η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στα φάρμακα

Η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη, με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή, αποτελεί προτεραιότητα, του υπουργείου Υγείας, τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο Pricing & Reimbursement, ο ΓΓ δημόσιας υγείας, Γιάννης Μπασκόζος. (αναλυτικά)

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η πιλοτική φάση για την εφαρμογή του προγράμματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Το σχέδιο για την εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας παρουσίασε χθες κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός ανακοινώνοντας την ένταξη του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην πιλοτική φάση του προγράμματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. (αναλυτικά)

Υπ. Εργασίας: Παραπλανητικό το δημοσίευμα των “Νέων” για τις συντάξεις

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:

Με ένα άρθρο που παραποιεί την αλήθεια, η εφημερίδα τα ΝΕΑ παραπλανεί τους αναγνώστες της, κινδυνολογώντας χωρίς λόγο με κύριο τίτλο «Κόπηκαν οι συντάξεις που δεν κόβονται». Εμφανίζει δε στο πρωτοσέλιδο ότι  έγιναν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, λόγω της αυξημένης παρακράτησης και της περικοπής του ΕΚΑΣ, ενώ οι περικοπές δήθεν φτάνουν τις 18 στην περίοδο της διακυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Στις εσωτερικές σελίδες εμφανίζει έναν πίνακα, με τίτλο 18 ψαλίδια, όπου  δεν αναφέρεται σε περικοπές συντάξεων, αλλά σε όλες τις ρυθμίσεις του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου  και μάλιστα με ψεύδη και ανακρίβειες.

Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτα φορά δομείται ένα στέρεο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η μέριμνα της κυβέρνησης για τα χαμηλά εισοδήματα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης του Ν.4387/2016 φτάνουν στο 120% για τις χαμηλότερες συνταξιοδοτικές αποδοχές. Είναι η δομή του νέου ασφαλιστικού συστήματος που θα επιτρέψει τη σταδιακή αναπλήρωση του εισοδήματος που απωλέσθηκε λόγω της αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ.  (αναλυτικά)

 

Αν. Καββαδία: “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα”, από τη ΝΔ για τα 900 εκατ. δάνεια στα ΜΜΕ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επεσήμανε με νόημα ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται», αναφορικά με τη “συνειδητή στάση της ΝΔ να μην αναφερθεί σε κανένα ΜΜΕ”. (αναλυτικά)

 

Ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και το επόμενο διδακτικό έτος

Στα σχολεία θα βρίσκονται και από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι σχολικές καθαρίστριες, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για ένα ακόμη διδακτικό έτος, με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα. (αναλυτικά)

 

Aπέρριψε το ΣτΕ την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega για τις άδειες

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ 124/2016 απόφασή της απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια). (αναλυτικά)

 

Δεσμεύονται με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ερευνάται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή

Με εντολή του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, τελούν πλέον υπό δέσμευση όλοι οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του εκδότη και επικεφαλής του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από την έρευνα που διενεργείται με βάση στοιχεία απ’ όλες τις ελληνικές τράπεζες φέρεται να εντοπίζεται για τον κ. Ψυχάρη απόκλιση από τα δηλωθέντα εισοδήματα άνω των 10 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)