ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η μπλόφα του Κυρ. Πιερρακάκη

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προερχόμενος από την κεντροαριστερά και με υψηλή δημοτικότητα, είναι ο εκλεκτός υπουργός του Κ. Μητσοτάκη. Τόσο που λέγεται ότι προεκλογικά θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου και θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τον έχουν αγκαλιάσει, ενώ έχει μεγάλη αποδοχή και εκτός ΝΔ, στο χώρο του κέντρου.

Με αυτά τα δεδομένα, προκάλεσε έκπληξη ο πίνακας που δείχνει ότι η χώρα μας είναι στον πάτο, τρίτη από το τέλος στην ΕΕ, ως προς τις επιδόσεις στην ψηφιακή αναβάθμιση.

Και το gov.gr; Σημαντικό αλλά προφανώς όχι αρκετό.

Η ουσία είναι ότι το αυτονόητο, να κάνεις πχ υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση ηλεκτρονικά, επειδή καθυστέρησε απελπιστικά στη χώρα μας, παρουσιάστηκε ως ιστορικής σημασίας κατάκτηση.

Η ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμών ήταν επιτυχημένη και χειροκροτήθηκε ακόμη και από την Γερμανία.

Ωστόσο, η χώρα έχει τεράστια προβλήματα στην ευρυζωνικότητα, πανάκριβο ίντερνετ σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η γραφειοκρατία παραμένει καφκικού τύπου σε πολλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από χρόνιες  ή βαριές ασθένειες εξακολουθούν να βασανίζονται στις ουρές του φαρμακείου του ΕΟΠΥ και δεν διευκολύνονται ψηφιακά.

Οι άνθρωποι με αναπηρία περνούν κουραστικές δοκιμασίες για να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους και να επαναβεβαιωθεί το ποσοστό αναπηρίας τους.

Και οι λογιστές ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο είναι να «κρατούν βιβλία» για ελεύθερους επαγγελματίες.

Το συμπέρασμα είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου προβάλλει τον Κυρ. Πιερρακάκη ως τον mr ψηφιακό θαύμα αλλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη είμαστε χαμηλά.

Όχι τόσο όσο στα θέματα ελευθερίας του τύπου αλλά και πάλι…