ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η τελευταία ζαριά

Από την περσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι πολίτες θυμούνται τα βασικά πράγματα. Την αφορολόγητη μεταβίβαση για περιουσιακά στοιχεία έως 800.000 ευρώ. Τις οριζόντιες φορολογικές ελαφρύνσεις που ήταν ένα τεράστιο δώρο στους ισχυρούς. Και την υπόσχεση πως η ακρίβεια θα έχει υποχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Φέτος ο Κ. Μητσοτάκης θα εμφανίσει την απελπιστική οικονομική κατάσταση της χώρας ως αποτέλεσμα εξωτερικών παραγόντων. Πράγματι, οι διεθνείς συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Αλλά αυτό δεν κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του.

Δεν κρύβει τα 7,5 δισ. απευθείας αναθέσεων. Την κοροϊδία με τα υπερκέρδη των παρόχων, στους οποίους η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει πλάτες. Τον πρωταθλητισμό της Ελλάδας στην αποχαλινωμένη κερδοσκοπία. Το μεγάλο κόλπο με τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης προς όφελος μιας χούφτας ολιγαρχών. Τους εξοπλισμούς χωρίς σχέδιο και χωρίς έλεγχο.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι οι παρακολουθήσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω τους κρύβεται μια κλίκα με γερό δόντι στο επιτελικό κράτος, που από την πρώτη στιγμή αυτής της κυβέρνησης έβαλε μπρος το σχέδιο λεηλασίας τής χώρας μέσα από απόρρητες συμβάσεις. Η έκταση της διαπλοκής αυτής είναι τεράστια και εξοργιστική.

Ολα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να τα ισορροπήσει με κουπόνια και επιδόματα. Τόσο όσο να συρθεί μέχρι τις εκλογές. Και να παίξει την τελευταία του ζαριά αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο. Θα είναι όντως η τελευταία του.