ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Θα μας ταράξουν στο μασκαραλίκι

Οταν η Ν.Δ. ήταν στην αντιπολίτευση, η επένδυση στο Ελληνικό ήταν στρατηγικής σημασίας ζήτημα. Θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας, θα λειτουργούσε σαν ατμομηχανή ανάπτυξης, θα εξασφάλιζε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως και οι πυραμίδες. Και ορίστε οι ιδεοληπτικοί μαδούροι που υπονόμευαν την επένδυση, πότε ανακαλύπτοντας δάση και πότε κοπτόμενοι για τις αρχαιότητες στον χώρο της επένδυσης. Τι είναι αυτά, έλεγε τότε ο Μητσοτάκης. Μόλις έρθουμε στα πράγματα, σε μια βδομάδα θα έχουν μπει μέσα οι μπουλντόζες.

Ηρθαν στα πράγματα το 2019. Μπουλντόζα μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί.

Τον Ιούνιο του 2020 εγκαινιάστηκε η κατεδάφιση ενός παλιού κτηρίου. Η λίστα Πέτσα το χαιρέτισε με πανηγυρισμούς. Η επένδυση είχε ξεμπλοκάρει, ο πρωθυπουργός μιλούσε για τη σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της αδράνειας και τον κόσμο της δημιουργικής αντίληψης.

Το μόνο νέο που είχαμε από τον κόσμο της δημιουργικής αντίληψης ήταν το 2021, όταν η εταιρεία εγκατέλειψε το συμφωνημένο master plan, που προέβλεπε πάρκα και αναπλάσεις κοινωφελούς χρήσης, και ανακοίνωσε ότι απλώς θα έκοβε την περιοχή σε οικόπεδα για πούλημα.

Ολο αυτό το ξαναεγκαινίασε χθες ο Κ. Μητσοτάκης. Χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς εγκαινιάζει.

Την κατάτμηση των οικοπέδων; Τις εργασίες που δεν γίνονται εδώ και τρεισήμισι χρόνια; Δεν έχει σημασία. Εσείς να θυμάστε ότι «το χρονοδιάγραμμα τηρείται» και ότι «τα λόγια έγιναν πράξη». Α, και ότι πάμε για εκλογές. Και θα μας ταράξουν στο μασκαραλίκι.