ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πρώτο Θέμα
Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου. Και να πρέπει να εξηγήσεις για ποιους λόγους κάνεις κάποια πράγματα. Όπως τον λόγο που κατέβηκα υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το ψηφοδέλτιο “Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας”, με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα.
Πιστεύω και το πιστεύει και το δήλωσε και ο κύριος Μητσοτάκης ότι οι εκλογές αυτές είναι βαθιά πολιτικές. Ο κύριος Μητσοτάκης ονειρεύεται το βράδυ των εκλογών να υπάρχει μια Ελλάδα μπλε. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να του κάνουμε το χατίρι.
Γιατί αυτό το απόλυτο ανεξέλεγκτο μπλε οδηγεί στην ασυδοσία, στη συναλλαγή, στη ρεμούλα, στην αναποτελεσματικότητα και στην κακοδιαχείριση. Το βλέπουμε σήμερα στον Έβρο και στη Θεσσαλία, όπου οι μπλε περιφέρειες κατέρρευσαν.
Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε αυτό το μπλε είτε το εκφράζει καλυμμένα ο κυρίος Μουτζούρης, είτε είναι το απροκάλυπτο μπλε του κυρίου Στεφανή.
Η τετραετία του κυρίου Μουτζούρη στην περιφέρεια ήταν μια κακή, τετραετία χωρίς γνώση, έμπνευση και όραμα. Ο μοναδικός τους στόχος ήταν πως θα καταφέρουν να ξαναεκλεγούν. Ο κύριος Στεφανής μας προέκυψε ως προϊόν εκδίκησης του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στον Κώστα Μουτζούρη. Για τη γνωστή του χειρονομία. Μέχρις εκεί. Τίποτα παραπάνω.
Αυτό το έργο είναι βαρετό, κουραστικό και χιλιοπαιγμένο. Πρέπει να το αλλάξουμε.
Ενωθήκαμε λοιπόν πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ, το ΠΑΣΟΚ και τους οικολόγους με στόχο να αλλάξουμε αυτό το σκηνικό.
Πολλά λόγια να λέμε δεν έχει νόημα. Τα νησιά μας ότι αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον είναι αυτονόητο. Ότι πλέον η ανάπτυξη πρέπει να βαδίζει χέρι – χέρι με τον σεβασμό του περιβάλλοντος το βιώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς με οδυνηρό τρόπο.
Οραματιζόμαστε λοιπόν μια άλλη ήπια οικολογική ανάπτυξη. Αυτό είναι μονόδρομος και όρος επιβίωσης. Για τα νησιά μας κσι την πατρίδα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του οποίου είμαι μέλος της νομαρχιακής του επιτροπής αποφάσισε “με όλες του δυνάμεις” να στηρίξει το ψηφοδέλτιο “Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας”.
Σε αυτή την με όλες μας τις δυνάμεις στήριξη, δηλώνω παρών.