ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Αγκαλιά»: Θα είμαστε πάντα κοντά στον ντόπιο και τον πρόσφυγα που μας έχει ανάγκη, ενάντια σε ψέμα και τραμπουκισμό

angalia

Η ανακοίνωση της «Αγκαλιάς»

Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο την άσκηση βίας εναντίον αλληλέγγυων, γυναικόπαιδων προσφύγων και δημοσιογράφων από αυτόκλητους τραμπούκους στη Λέσβο.

Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο όσους υποκινούν από δημόσιο βήμα την ρατσιστική βία και τους θέτουμε ενώπιον των ευθυνών τους.

Η Λέσβος που πέρυσι “σήκωσε” μισό εκατομμύριο πρόσφυγες με ανθρωπιά δεν λύγισε με τους έξι χιλιάδες που βρίσκονται τώρα στη Μόρια.

Ο λαός μας περνάει δύσκολες μέρες, με την λιτότητα και την ανέχεια να χτυπάει την καθημερινότητα. Δυστυχώς πάντοτε σε τέτοιες περιόδους οι πλέον αδύναμοι γίνονται και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Χρειάζεται βαθιά αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε για να μην συμβαίνει αυτό. Όσοι όμως πατούν εκεί, στην ματαίωση της ελπίδας και στον καταρρακωμένο ψυχισμό για να υποδαυλίσουν πάθη εναντίον των πιο αδύνατων ανθρώπων δεν μπορούν παρά να λέγονται φασίστες, δεν μπορούν παρά να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο.

Σύνεση και ψυχραιμία. Και επιτέλους αν μην αναθέτουμε σε άλλους τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό. Δεν προασπίζουμε τίποτα αποκλειστικά με like και κοινοποιήσεις. Την ευθύνη την έχουμε ατόφια και την εξασκούμε με τη ζωή μας και τις καθημερινές μας επιλογές.

Στην “Αγκαλιά” θα είμαστε πάντα εκεί έξω κοντά στον ντόπιο και τον πρόσφυγα που μας έχει ανάγκη.

Και ενάντια σε όποιους θέλουν να λύνουν τα προβλήματα με το ψέμα και τον τραμπουκισμό.