ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτισμός

ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ

Και μες την τρέλα της κτηματογράφησης, εκεί που τα γραφεία τρέχουν μπροστά και εμείς πίσω για να τα προλάβουμε, η Έφη κάνει ντοκιμαντέρ!

Η υποθηκοφύλακας Καλλονής, Έφη Σιαλευρή, εκτός από άριστη επαγγελματίας, αφού κατάφερε να εκσυγχρονίσει το πολύπαθο υποθηκοφυλακείο Καλλονής, είναι και μία εξαιρετική σκηνοθέτις. 

 Μετά την πρώτη της ταινία «Απλώς Αλληλεγγύη», που προβλήθηκε το 2016, έρχεται φέτος με τη συμμετοχή της στο 7ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αegean Docs να μας παρουσιάσει το μουσικό ντοκιμαντέρ «Το Βάλσαμο» με τη Μαρία Σεïτανίδου.

Περίληψη: Ανάμεσα στις φροντίδες της καθημερινότητας, την οικογενειακή ζωή και τη  δουλειά της, η Μαρία, μια  νέα γυναίκα που ζει στη Μυτιλήνη, βρίσκει το βάλσαμό της στο τραγούδι. Την βρίσκεις σε αγκαλιές παιδιών, σε κύκλους ανθρώπων που χορεύουν και σε καρδιές που πλέουν. Ταξιδεύει με τη φωνή της από το παρελθόν στο παρόν, από τη γη στον ουρανό.
Ντοκιμαντέρ, 23′, έγχρωμο, ελληνικά (με αγγλικούς υπότιτλους), 2019 Σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, ήχος, παραγωγή: Έφη Σιαλευρή , Μοντάζ, μιξάζ, ηχογράφηση τραγουδιού τίτλων τέλους: Αλέξανδρος Σπάθης, Post Production: Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η ταινία θα προβληθεί στις 2/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22.30, στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας κι αμέσως μετά τραγούδι από τη Μαρία μετά μουσικής, στο φουαγιέ του Δημ. Θεάτρου (θα κερνούν κ τσιπουράκι Ανεμώτιας). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η ταινία θα προβληθεί επίσης στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγ. Παρασκευή την Κυριακή 6/10/2019 στις 20.10.

«Το βάλσαμο» θα παρηγορήσει επίσης το κοινό στα αντίστοιχα φεστιβάλ Χανίων και Πελοποννήσου.

H Έφη, μπορεί να ήρθε από την Αθήνα στο νησί για να δουλέψει, έχει όμως τον δικό της τρόπο να αφουγκράζεται τον κόσμο και να ανακαλύπτει την τέχνη ανεπιτήδευτη μέσα από τους απλούς ανθρώπους, να κάνει την καθημερινότητα, τέχνη. Και αυτό γιατί κοιτάζει τον κόσμο με περιέργεια, αγάπη και θέληση να ακούσει τις ιστορίες του. Ραντεβού στο Δημοτικό Θέατρο για να απολαύσουμε τη νέα της δουλειά και … ασ” το κτηματολόγιο να κουρεύεται!