ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτισμός

Τρεις παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου

guida2

Τρεις παραστάσεις ετοιμάζει για το 2016 το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου και συγκεκριμένα:

«ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα.

Πρόκειται για το πρώτο έργο του γνωστού θεατρικού συγγραφέα και αφορά σε εφτά ιστορίες για την ενηλικίωση. Ένα σχολικό λεωφορείο γίνεται καταφύγιο εξομολόγησης εμπειριών και τόπος παρασκευής τροφής για σκέψη. Με εργαλείο επτά φαγητά που κρύβουν από ένα πολύτιμο μάθημα, η φιλία αυτή αποτελεί για το Ζοζέφ μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει ενώ για τον Μεγάλο, αφορμή για επαναπροσδιορισμό της ζωής που πέρασε.

Μικρά γευστικά μαθήματα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε αναζητώντας τα βασικά συστατικά της ιδανικής συνταγής ζωής.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κατσαμπή – Θέμι Χατζηλάμπρου.

«ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…ΜΟΝΗ» του Ντάριο Φο.

Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία και για ένα συγκλονιστικό γυναικείο μονόλογο που δημιουργεί επί σκηνής μια γευστική ισορροπία τρόμου ανάμεσα στην κωμωδία αλλά και στο δράμα.  Μια κατ’ εξοχήν νοικοκυρά και… αφελής γυναίκα κλειδωμένη στο σπίτι από τον ίδιο της τον… άντρα, ξεκινάει τις δουλειές της ημέρας της ανακαλύπτοντας ότι στην απέναντι πολυκατοικία ήρθε μια νέα ένοικος-η ιδανική ευκαιρία της στην οποία μπορεί να ανοίξει την καρδιά της.

Ο  σπαραξικάρδιος μονόλογος προκαλεί  άφθονο γέλιο αλλά στιγμές-στιγμές αναγκάζει το θεατή να αναρωτηθεί πικρά για θέση της γυναίκας στις κοινωνίες των ανθρώπων ακόμα και σήμερα.

Η παράσταση που είναι συμπαραγωγή με το Αναγνωστήριο της Αγιάσου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου.

«ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ» του Ρεμί Ντε Βος.

 Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με τρία πρόσωπα (μητέρα, γιός, ερωμένη)  που καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους και να αντιμετωπίσουν τα συμπλέγματα τού παρελθόντος και τα φαντάσματα τού μέλλοντος με αφορμή μια κηδεία.

Ο Ρεμί Ντε Βος είναι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς  κωμικούς συγγραφείς της σύγχρονης γαλλικής  θεατρικής σκηνής. Μια σειρά από ανατροπές και διασκεδαστικές καταστάσεις που φτάνουν στα όρια του παράλογου συνθέτουν μια οικογενειακή κωμωδία με πολύ τρέλα, αγάπη, επιθυμία, ψέμα και πόθο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στρατή Βλαστάρη.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου βρίσκεται στην οδό Οικονόμου Τάξη & Ασκληπιού (κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο) στη Χρυσομαλλούσα.