ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτισμός

Οι Μαγικές Ευχές ή Τρία παραμύθια που χορέσαν σ΄ένα κύκλο την Κυριακή 28.1 στο θεατράκι του δήμου στη Χρυσομαλλούσα

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου φιλοξενεί την Κυριακή 28 Γενάρη 2018 στις 17.00 στο γνωστό του χώρο ( Ασκληπιού και Οικονόμου Τάξη γωνία, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο , Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης ) τους ΓΛΑΡΟΥΣ στις μαγικές ευχές ή τρία παραμύθια που χορέσαν σ’ ένα κύκλο.

Δυο ταξιδιάρηδες παραμυθάδες φτάνουν στην πολιτεία μας και  διαλαλούν την περιπέτεια που τους έφερε κοντά μας. Μια πρόκληση που γέννησε τρία παραμύθια κι από μέσα ξεπηδήσαν τρεις μαγικές ευχές. Κάθε παραμύθι κι ένας κόσμος αλλιώτικος· και τα τρία απαραίτητα για να σωθούν στο παραμύθι το δικό τους.

Κι άμα σωθούν οι παραμυθάδες, πάει να πει γλέντια, τραγούδια και χαρές!

Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική & θέατρο σκιών
με συνολική διάρκεια 90 λεπτά και με συντελεστές τους Γιάννη Σοφικίτη, Κατσαρή Μαριλού, Δημήτρη Γαϊτάνη στη μουσική και  Καλομοιρα Τζίτζιρα  στη φωτογραφια  και με ελεύθερη συνεισφορά με καπέλο.

Αμέσως μετά τα  παραμύθια ακολουθεί live τεκε- jazz με τον Δημήτρη Γαϊτάνη.

Βιογραφικά συντελεστών

 

   Ο Γιάννης Σοφικίτης (εμψυχωτής φιγούρας –  διασκευή κειμένου) ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία πριν από πέντε χρόνια, συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε θεατρικές ομάδες. Εκτοτε, έχουν ακολουθήσει επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας αλλά και σε περιοδείες παιδικών – εφηβικών παραστάσεων (Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, On-line, Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδύκτιο). Παράλληλα, τον απασχολεί η συγγραφή θεατρικών έργων, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ανέβει σε Αθηναϊκές σκηνές (Στη σκιά του φεγγαριού, Mother fucker, Αδάμ & Εύα, Στη Γέφυρα).

  Το ενδιαφέρον του στη μουσική και ο θαυμασμός του στην παραστατικότητα  του λαϊκού πολιτισμού τον οδήγησαν στο δρόμο των παραμυθιών. `

  Η Κατσαρή Μαρία Έλένη (εμψυχώτρια φιγούρας – διασκευή κειμένου) είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας του Παν. Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου Πανεπιστημίου, στο ΠΜΣ Λαογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε κύλους σεμιναριακών μαθημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού και Μουσικοκινητικής Αγωγής, πάνω στην οποία έκανε και την πρακτική της άσκηση. Έχει σχοληθεί ερασιτεχνικά και επαγγελματικά  με το θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.  Η αγάπη της για τα παιδιά, το λαϊκό πολιτισμό και το θέατρο συναντήθηκαν, τελικά, στα παραμύθια.

Ο Δημήτρης Γαϊτάνης (πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις) είναι αυτοδίδακτος μουσικός (κιθαρίστας) – συνθέτης και στιχουργός, με μεγάλη αγάπη στη βαλκανική Ροκ. Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομιά, το 1989, με τη συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ασπρόπυργου. Από το 1991 εώς και το 1994, έκανε μουσικές performance σε κέντρα της Ρομανίας. Έκτοτε, ταξιδεύει με τη μουσική του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε καλλιτεχνικούς χώρους και ως καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει επενδύσει μουσικά τη θεατρική παράσταση  Στη γέφυρα του γιάννη Σοφικίτη. Επσίσης, έχει συμμετάσχει και ως ηθοποιός  σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, (Το Ταττουάζ, Τριανταεφτά Ημερες, Le four de fouce). Η γνωριμία του με τα παραμύθια έγινε μέσα από τους μουσικούς δρόμους και σύντομα έβγαλε κι εκείνος γλαρόφτερα.

 Οι γλάροι, αφού ένωσαν τις δυνάμεις τους, διοργάνωσαν φέτος τα Χριστουγεννα το Κουκί&Ρεβύθι festival , στον Τεχνοχώρο Πράξις, στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν και με τη δικής τους παράστασή Μαγικές ευχές ή Τρία παραμύθια που χρέσαν σ΄ένα κύκλο.   Τον Τεμπέλη Λαρς και τις Μαγικές Ευχές και τον Τεμπέλη Λαρς τις ταξιδεύουν φέτος και στην επαρχίας.