ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτισμός

Μένουμε σπίτι. Πάμε Θέατρο. Σάββατο 25/4

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα Σάββατο 25/4 στις 23.00 στην ΕΡΤ2, με παράλληλη μετάδοση στα https://webtv.ert.gr/ert2-live/www.nationalopera.gr , η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει την όπερα «Ναμπούκκο», μια από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι.

Η σκηνοθεσία είναι του Ιταλού σκηνοθέτη Λέο Μουσκάτο, η μουσική διεύθυνση του Φιλίπ Ωγκέν, ενώ τον ρόλο του τίτλου ερμηνεύει ο Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει την παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ», το έμμετρο αριστούργημα του Εντμόν Ροστάν, το οποίο παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου και τον ίδιο στο ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα αύριο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα, σε σκηνοθεσία του  Κώστα Γαβρά, θα προβληθεί σήμερα στις 21:30, στη διαδικτυακή «σκηνή» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συνεργάτης του Γαβρά στη σκηνοθεσία ήταν ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ την κινησιολογική επιμέλεια ανέλαβε η Ομάδα Εδάφους με επικεφαλής Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Τίνα Παπανικολάου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Φάμπιο Λουισί. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας. Δείτε την παράσταση εδώ.