ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Οικονομία

Άραγε οι κτηνοτρόφοι και οι ελαιοπαραγωγοί θυμούνται; Ή ξέχασαν;

Οι άνθρωποι έχουμε μία τάση να ξεχνάμε.

Άραγε θυμούνται οι φίλοι μας οι κτηνοτρόφοι τι συνέβη τις περιόδους 2013, 2014  επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν μεγάλο μέρος από τα βοσκοτόπια τους, ιδιωτικά ή κοινοτικά, χαρακτηριζόταν μη επιλέξιμα;

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν σωστά τις επιδοτήσεις τους διότι είχαν λιγότερα βοσκοτόπια από  όσα χρειάζονταν. Περασμένα. Άραγε ξεχασμένα;

Η «κακή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  που ήρθε το 2015 έλυσε το πρόβλημα μια για πάντα. Η κατανομή των κοινοτικών βοσκοτόπων γίνεται κεντρικά, δηλαδή μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κανείς  κτηνοτρόφος  δεν μένει πλέον απλήρωτος λόγω έλλειψης βοσκοτόπων!

Όλοι πληρώνονται αυτό που δικαιούνται!

Άραγε οι «ικανοί» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν τότε, (κυβέρνηση Σαμαρά– Βενιζέλου), γιατί δεν βρήκαν μια πρακτική λύση ν` ανακουφίσουν τους κτηνοτρόφους μας; Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είσαι ικανός τεχνοκράτης αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν οι πράξεις σου! Μπορείς να λες ότι νοιάζεσαι γιά τους κτηνοτρόφους αλλά πρέπει να το αποδεικνύεις με πράξεις!

Άραγε για το χάλι του ελαιοκομικού μητρώου  που ίσχυσε από το 2006 ποιος φταίει; Όταν το ελαιόκτημά σου ήταν στην Καλλονή και συ το έβρισκες στο Ίππειος; Όταν είχες  ελαιόκτημα στη Στύψη και το έβρισκες στον Πολυχνίτο;  Άραγε ποιος φταίει;

Πάρα πολλοί  ελαιοπαραγωγοί  είχαν προβλήματα στην πληρωμή των ενισχύσεων τους λόγω της “λάθος” θέσης των  ελαιοκτημάτων  τους. Πόσα χρήματα χάθηκαν; Kάποιοι  μέχρι σήμερα έχουν προβλήματα.

Που πήγαν τα χρήματα που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει το ελαιοκομικό μητρώο;

Αμέσως μετά την παράδοση του ελαιοκομικού μητρώου στο ελληνικό δημόσιο, η εταιρεία που το είχε αναλάβει κήρυξε πτώχευση. Ο νοών νοείτω. Κανείς δεν διώχθηκε γι αυτό το σκάνδαλο.

Κυβέρνηση τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτοί διαχειρίστηκαν το ελαιοκομικό μητρώο.

Οι άνθρωποι έχουμε μιά τάση να ξεχνάμε. Να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα.

Όμως δεν είναι έτσι. Ο κόσμος φυσικά και θα ψηφίσει ό,τι θέλει. Όμως πριν αγανακτήσει, πριν κακολογήσει, πριν καταδικάσει την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ας έχει την εντιμότητα να παραδεχτεί ότι δεν τον έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ  στην κατάντια που βρέθηκε.

Αυτοί που σήμερα υποκρίνονται τους σεμνούς, ηθικούς και ταπεινούς, σαν να μην κυβέρνησαν την χώρα  επί σαράντα χρόνια, ξέσκισαν τις σάρκες της και διαμοίρασαν τα ιμάτια της για το προσωπικό τους όφελος και τσέπη.

Είναι οι ίδιοι που “ξέσκισαν” το  LESVOS  SHOP, την “Συναιτεριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου” και εξαέρωσαν την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Και βέβαια δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τους επαναφέρουμε να ολοκληρώσουν  το «έργο» τους.