ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Οικονομία

H “γιορτή της Λέσβου” στο Σύνταγμα

karaxristos

Από σήμερα Πέμπτη ξεκινάει στο Σύνταγμα η “γιορτή της Λέσβου”. Ηδη το ειδικό εκθεσιακό περίπτερο – stand αποκλειστικά για το νησί της Λέσβου, έχει στηθεί και σε αυτό  παρουσιάζονται διαφημιστικό υλικό (banners, φυλλάδια, αφίσες, εκπτωτικά πακέτα ακτοπλοϊκών εταιρειών, προσφορές ξενοδοχείων, κ.α.), όσο και αντιπροσωπευτικά προϊόντα του νησιού, προκειμένου να διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές στους διερχομένους.

kara123

Το περίπτερο θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουλίου.

Να σημειώσουμε ότι αν και αρχικά υπήρξαν γραφειοκρατικές δυσκολίες από την πλευρά του υπουργείου Τουρισμού όσον αφορά την εκταμίευση των χρημάτων που θα κάλυπταν το κόστος της εκδήλωσης, τελικά όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν με την συμβολή Λεσβιακών συλλογικοτήτων του Επιμελητηρίου Λέσβου και τοπικών επιχειρηματιών.

kara12

Αξίζει να τονισθεί ότι αυτή η εκδήλωση έρχεται σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης στο νησί μας, του συντονιστή του τμήματος τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραχρήστου, αφού η αναγκαιότητα της άμεσης διοργάνωσης της προέκυψε από τις επαφές που έγιναν με φορείς του τουρισμού της Λέσβο με στόχο να υπάρξει μια όσο το δυνατό πιο άμεση “απάντηση” στα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός μας.

kar12345

Δήλωση Γ. Πάλλη

Το περίπτερο της Λέσβου στο Σύνταγμα το επισκέφθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι ο βουλευτής του νομού Γ. Πάλλης, ο οποίος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του δήλωσε:

“Είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός μας αυτή τη σεζόν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων πάρθηκε η απόφαση να οργανωθεί αυτό το τριήμερο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους/ες συνέβαλαν στον γρήγορο σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Πρέπει άμεσα οι τοπικοί φορείς, ο κάθε ένας με την αρμοδιότητά του και όλοι μαζί να συντονιστούν και να επεξεργαστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού.

Εμείς από την πλευρά μας, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε πάλι ότι περνάει από το χέρι μας να υποστηριξουμε αυτή την προσπάθεια”