ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Οικονομία

Από τις 18 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων για ΜΜΕ στον τουρισμό

Στις 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία καινούργιων πολύ μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο: «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης: «Με το νέο πρόγραμμα στηρίζουμε αποφασιστικά τη «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας – τον τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιστροφή του οικονομικού κλίματος».

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόσκληση της δράσης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ύψος των 120 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επένδυσης θα μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ.

Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες δραστηριοτήτων:

Τουριστικά καταλύματα. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα(ξενοδοχεία ,τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριοστικές κατασκηνώσεις κλπ) , μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα( τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες,ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ), τουριστικά γραφεία.

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού. Στην κατηγορία αυτή ενδεικτικά περιλαμβάνονται ο Αθλητικός Τουρισμός, ο Θαλάσσιος τουρισμός και ο Τουρισμός υπαίθρου.