ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

O Αλέξης Τσίπρας έρχεται σήμερα στη Μυτιλήνη

O Αλέξης Τσίπρας έρχεται σήμερα στη Μυτιλήνη.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει γονατίσει την μέση ελληνική οικογένεια, η πανδημία είναι παρούσα, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η κυβέρνηση στα μουλωχτά στέλνει όπλα και τανκς, τα ΜΑΤ μπουκάρουν στα πανεπιστήμια τραυματίζοντας φοιτητές, υπενθυμίζοντας μας αυτό που ποτέ δεν ξεχνάμε, την εισβολή τους στη Λέσβο και την αλήτικη, τραμπούκικη συμπεριφορά τους.

Μέσα σ’αυτό το ζοφερό σκηνικό η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Δεν θα παραδοθούμε στη μαυρίλα, την παρακμή και την κατάντια που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν παραιτούμαστε, δεν παθητικοποιούμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τον Αλέξη Τσίπρα για να διώξουμε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στη Μυτιλήνη κουβαλώντας στις αποσκευές του 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία:

-Μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

-Μέτρα για την  ανάκτηση της εργασίας.

-Μέτρα για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Αγροτικού κόσμου.

-Μέτρα για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

-Αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.

-Μέτρα για τη Νέα Γενιά.

Η παρουσία μας δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο, στην αγορά, στην Πλατεία Σαπφούς, θα είναι το μήνυμα μας ότι ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Και θα τον σταματήσουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας με το φιλολαϊκό πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, με την προσωπική του δέσμευση και ικανότητα, μας δίνει την βεβαιότητα  ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα διώξουμε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση και θα επαναφέρουμε τον τόπο σε αισιόδοξη πορεία ανάτασης και προοπτικής.

Καλωσορίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα.