ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ήρθαν, μας τα έψαλαν και φεύγουν…

 

φωτο 902.gr

Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ ολοκληρώθηκε. Η παρουσία χιλιάδων νέων που καταδίκασαν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές είχε και συμβολικό χαρακτήρα για τη Μυτιλήνη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται από μια μολυσματική ακροδεξιά, που όμοια της δεν ξαναϋπήρξε από την μεταπολίτευση και μετά.

Όποιος δημοκράτης αριστερός όμως βρέθηκε χτες στην πλατεία Σαπφούς και άκουσε τις ομιλίες, έμεινε με την απορία πώς είναι δυνατόν η σημερινή μοναδικά ταξική, νεοφιλελεύθερη, ξενοφοβική, αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ να εξομοιώνεται από το ΚΚΕ με την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ας μην ξεχνάμε ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη αυταρχική κυβέρνηση της Ν.Δ. που πριν  λίγες μέρες συμπλήρωσε δύο χρόνια στην εξουσία,  συνεχώς νομοθετεί και αποφασίζει υπέρ των συμφερόντων της διαπλοκής που τη στηρίζει, σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Μια κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει τους αντιλαϊκούς της νόμους με όπλο την καταστολή. Μια κυβέρνηση που υπονομεύει διεθνείς συνθήκες και καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα. Μια κυβέρνηση που με διάφορους αθέμιτους τρόπους έχει  καταλάβει τα περισσότερα  ΜΜΕ της χώρας. Μια κυβέρνηση που ασκεί λογοκρισία σε λογαριασμούς στο fb απλών πολιτών. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Είναι άστοχο λοιπόν και άδικο το ΚΚΕ να εξομοιώνει την παρούσα διακυβέρνηση της ΝΔ με τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμα περισσότερο όταν αγνοεί την  πραγματικότητα της απλής αναλογικής με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, μια μοναδική ευκαιρία σύμπραξης των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων που θα φέρει την ανατροπή.

Όμως, ας τα αφήσουμε αυτά. Το τελευταίο διήμερο ήταν το διήμερο της νεολαίας, που με τον ρομαντισμό και την ανιδιοτέλεια της, αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε. Τα κνιτέλια φεύγουν σήμερα από τη Μυτιλήνη. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι στην υπόλοιπη ζωή τους.

Και ελπίζουμε κάπου, κάποτε να ξανασυναντηθούμε…