ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

«Αγορά» δεν είναι μόνο η Ερμού και μάλιστα μέχρι τη Μητρόπολη.

«Αγορά» δεν είναι μόνο η Ερμού και μάλιστα μέχρι τη Μητρόπολη.

Αγορά είναι και πέρα από τη Μητρόπολη, είναι τα συνοικιακά ψιλικατζίδικα και μπακάλικα στη Χρυσουμαλούσα και το Συνοικισμό αλλά και στα χωριά. «Αγορά» είναι και οι εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες που σήμερα «είναι εκτός», γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. «Αγορά» είναι και όλοι αυτοί και αυτές, που μέχρι εχτές έπρεπε να πληρώνουν 800 ευρώ το δίμηνο στον ΟΑΕΕ και ας μην τα είχαν.

«Αγορά» δηλαδή είναι οι χιλιάδες έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες στην πόλη και στα χωριά, αυτοί που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν εισόδημα, άντε μέχρι 12 χιλιάδες και που μέχρι τώρα ήταν σκλάβοι ενός συστήματος που θεωρούσε ότι όσο ποιο πολλά χρόνια έχουν στο επάγγελμα, τόσο περισσότερα βγάζουν. Που δεν μπορούσαν όμως να τα βγάλουν πέρα και που για χρόνια είχαν αφήσει τις οικογένειες τους ανασφάλιστες, μέχρι που ήλθε ο νόμος για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στο σύστημα υγείας.

«Αγορά» δηλαδή είναι όλοι και όλες αυτοί και αυτές, που επειδή «δεν βγάζουν πολλά» μερικοί τους θεωρούν «μη βιώσιμους» και απλά δεν ενδιαφέρονται για αυτούς. Αυτή η «αγορά» όμως θα είναι η κερδισμένη από το νέο ασφαλιστικό.

Αυτή η «αγορά» τώρα θα ξαναμπεί στο σύστημα. Θα μπορέσει πάλι να πληρώνει τις εισφορές της, χωρίς τον βραχνά του δίμηνου, γιατί τώρα ο παραλογισμός του ΟΑΕΕ σταματάει.

Αυτή είναι η «αγορά» που θα δει, «από την ίδια της την πείρα» ότι αυτά που τα κοράκια της διαπλοκής έκραζαν τόσο καιρό ήταν απλά …»φούμαρα»…