ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Αναγνωστήριο: Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πριν από την ένταξη του έργου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον σπουδαίο ρόλο που παίζει το Αναγνωστήριο της Αγιάσου στον πολιτισμό του νησιού μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει επίσης, την αυτονόητη στήριξη που πρέπει να έχει, προκειμένου να επουλωθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι πληγές που άνοιξαν, μετά την κατάρρευση της σκεπής του από τον χιονιά πριν από δύο χρόνια.

Ομως από την αυτονόητη ευαισθησία, που το σύνολο των κατοίκων του νησιού και ειδικότερα οι κάτοικοι της Αγιάσου, έχουν για το Αναγνωστήριο, μέχρι τις προσπάθειες που τελευταία εμφανίζονται, κυρίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, για εκμετάλλευση της υπόθεσης για εντελώς μικροπολιτικούς σκοπούς, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια τακτική αντιπαράθεσης, που σε τελική ανάλυση μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ίδια την εξέλιξη και τη θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα, είναι να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο. Αυτό θα γίνει.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις είναι ενεργές και αυτές θέλουμε να διαφυλάξουμε σε αντίθεση με κάποιους άλλους που φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει.

Μετά θα μιλήσουμε και για όλα τα άλλα!