ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ας λένε ότι θέλουν. Εμείς έχουμε και θα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς μόνο με την κοινωνία

Από την στιγμή που η τοπική μας κοινωνία μας έχει κλείσει τους λογαριασμούς της με την Ν.Δ και τους τοπικούς της εκπροσώπους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει συζήτηση μαζί τους. Να αναγορεύσει δηλαδή σε συνομιλητές, όλους αυτούς που έφτασαν το νησί μας στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που όλοι αυτοί άφησαν πίσω τους. Να στηρίξουν το νοσοκομείο και το τοπικό σύστημα υγείας που το είχαν αφήσει να καταρρέει. Μα στηρίξουν την τοπική οικονομία, που αυτοί και οι πολιτικές τους, την γύρισαν δέκα χρόνια πίσω. Να στηρίξουν τους ανέργους, που αυτοί και οι πολιτικές τους, τους έκαναν να ξεπεράσουν τις 10.000. Να στηρίξουν τα σχολεία, που αυτοί και οι πολιτικές τους, τα είχαν οδηγήσει σε μαρασμό. Να στηρίξουν τις δημόσιες υπηρεσίες, που αυτοί και οι πολιτικές τους, τα είχαν κάνει βιλαέτι τους.

Αυτά τα δύο χρόνια, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσπαθούν, μόνο, να «βουλώσουν τις τρύπες» που αυτοί άφησαν πίσω τους. Προσπαθούν να αναστήσουν στα πόδια του ένα νησί και μια χώρα που την είχαν κάνει ρημαδιό.

Δεν θα αναγορεύσουμε σε συνομιλητές, όλους αυτούς που έφτασαν το νησί μας στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Δεν θα γίνουμε όμοιοι τους και ομοτράπεζοι τους. Και ας είναι, αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι που και τώρα κρατάνε τα τοπικά «πόστα».

Αυτοί που μας κρίνουν καθημερινά είναι οι απλοί πολίτες του νησιού. Σε αυτούς, ναι! Έχουμε να δώσουμε και δίνουμε καθημερινά λογαριασμό. Σε αυτούς σκύβουμε το κεφάλι αν δεν κάνουμε κάτι. Σε αυτούς απολογούμαστε. Αυτούς θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια και σήμερα και αύριο. Και αυτό κάνουμε!

Ας λένε όσα ψέματα θέλουν. Ας παραποιούν όσο θέλουν την αλήθεια. Ας μας βρίζουν όσο θέλουν στα σαλόνια τους.

Η κοινωνία μας, έχει κλείσει τους λογαριασμούς μαζί τους. Εμείς έχουμε και θα έχουμε, τους δικούς μας λογαριασμούς ανοιχτούς με αυτή!