ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Αυτογκόλ με την «ενημέρωση» για την πληρωμή των επικουρικών

aftogol

«Χαμός» γίνεται στους συνταξιούχους που είδαν  να μην παίρνουν όλη τη σύνταξή τους. Κάτι που έχει να κάνει με το  ότι τα επικουρικά, αρχής γενομένης από αυτό τον μήνα, θα πληρώνονται την δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι επειδή το ΕΤΕΑ «συλλέγει» τις εισφορές μέχρι το τέλος κάθε μήνα, ήταν υποχρεωμένη μέχρι τώρα να «σπάει» δικά του διαθέσιμα, προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις.

Όμως με δεδομένο ότι τα συστημικά ΜΜΕ έθαψαν τις προηγούμενες ημέρες τη σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, κανείς από τους αρμόδιους του  οργανισμού δεν φρόντισε να ενημερώσει με κάποιον άλλο τρόπο και έγκαιρα τους ενδιαφερόμενους για αυτές τις αλλαγές.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από τη μια να δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση, από την άλλη να βρούνε χώρο οι διάφοροι «καλοθελητές» και να σπέρνουν τον πανικό στους συνταξιούχους, μιλώντας για «κόψιμο συντάξεων» από την κυβέρνηση.

Ετσι δεν φτάνει το ΕΚΑΣ, που από σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι το είδαν μειωμένο ή κομμένο, έγινε και αυτό το «αυτογκόλ» για να «δέσει το γλυκό».

Καλό είναι λοιπόν από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση και οι οργανισμοί της, να βρούνε τρόπους προκειμένου να ενημερώνουν έγκαιρα και άμεσα τους κάθε φορά ενδιαφερόμενους για οποιεσδήποτε αλλαγές θα αφορούν τη ζωή τους, διαφορετικά πολύ φοβόμαστε ότι μη δίνοντας σημασία σε τέτοια θέματα, γρήγορα θα εξαντλήσει τα αποθέματα ανοχής της κοινωνίας.

Επιπλέον:

Οπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος οι, όποιες μειώσεις ή και καταργήσεις του ΕΚΑΣ θα καλυφθούν από τον επαναυπολογισμό των συντάξεων και την Εθνική σύνταξη.

Αυτό στην πράξη και προκειμένου να αποσβεστούν άμεσα οι όποιες επιπτώσεις σημαίνει ότι όσοι σήμερα χάνουν ή θα πάρουν μειωμένο ΕΚΑΣ, θα πρέπει να είναι οι πρώτους στους οποίους θα γίνει ο επαναυπολογισμός της σύνταξης τους! Αυτό είναι κάτι που το Υπουργείο εργασίας πρέπει να το βάλει ψιλά στον προγραμματισμό του!