ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

«Αχ, πού’σαι, νιότη, που’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος.»

 

O κύριος Παναγιώτης Χριστόφας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», εμφανίστηκε πριν από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2019 ως ο νέος άφθαρτος άνθρωπος, με νέες ιδέες, με νέες απόψεις για την πολιτική, γενικότερα ως το νέο άφθαρτο πολιτικό προϊόν.  «Σας καλώ να συμπράξουμε, να κάνουμε μαζί το όνειρο μας για τον τόπο μας όραμα και οδηγό μας. Σας καλώ να τολμήσουμε για το Βόρειο Αιγαίο!» δήλωνε. Οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κυρίου Χριστόφα. Στις εκλογές η παράταξη του έλαβε ποσοστό περίπου 18,5% πολλαπλάσιο της δύναμης του ΚΙΝΑΛ που τον στήριξε.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά ο κύριος Χριστόφας  τόλμησε. Αποφάσισε να συνεργαστεί με την παράταξη  «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» του νυν περιφερειάρχη κυρίου Μουτζούρη.

«Ανταποκριθήκαμε, λοιπόν, στο κάλεσμα συνεργασίας με την παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» με στόχο την διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών και την πρόοδο των νησιών μας, με τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών πόρων, την έμφαση στον τομέα των Έργων Υποδομής, τον Πρωτογενή τομέα, την Επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό και κάθε άλλου σημαντικού τομέα (Συγκοινωνίες, Περιβάλλον, Πολιτισμός και Αθλητισμός κ.α.), οι οποίοι μπορούν να θέσουν το Βόρειο Αιγαίο σε αναπτυξιακή τροχιά

Έτσι απλά και καθαρά. Ο κύριος Χριστόφας στο όνομα των δήθεν αναπτυξιακών προοπτικών και της προόδου των νησιών μας, κάνει ότι δεν βλέπει και κάνει ότι αγνοεί το ποιόν του κυρίου Μουτζούρη.

Είναι γνωστό ότι ο κύριος Μουτζούρης, στηρίχτηκε, στηρίζεται, αγκάλιασε και συνεχίζει να αγκαλιάζει τα πλέον ακροδεξιά, ρατσιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία του νησιού μας. Ουδέποτε καταδίκασε τις ακροδεξιές ακρότητες και τις εγκληματικές τους ενέργειες, που συνεχίζονται  με κάθε αφορμή.

Θυμίζουμε ότι το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατέθεσε μήνυση κατά του κυρίου Μουτζούρη για ρατσιστική συμπεριφορά.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κύριο Χριστόφα; Η νομή της εξουσίας είναι γλυκύτερη της πολιτικής συνέπειας και του πολιτικού ήθους; Ο κύριος Χριστόφας είναι τελικά  το πλυντήριο που θα ξεπλύνει πολιτικά τον κύριο Μουτζούρη και θα νομιμοποιήσει την ακροδεξιά ρητορική του;

Δυστυχώς, ο κύριος Χριστόφας περπατά τον ίδιο δρόμο που περπατά το κόμμα του, το ΚΙΝΑΛ. Της σύμπραξης με την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης.

Οι δημοκρατικοί πολίτες θα τον κρίνουν αυστηρά.

Δυστυχώς στην περίπτωση του ισχύει αυτό που έλεγε ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης:  «Αχ, πού’σαι, νιότη, που’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος.»