ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Βούρκος το νέο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

 

Έβρεξε στη Μυτιλήνη και το προσφυγικό κέντρο του Καρά Τεπέ, όπως αναμενόταν έγινε βούρκος.

Ο Μηταράκης και τα ακροδεξιά παπαγαλάκια του θα τρίβουν τα χέρια τους. Κάθε κακή στιγμή για τους πρόσφυγες, είναι ευκαιρία για την κυβέρνηση, να προσπαθήσει να τους θάψει όσο πιο βαθιά γίνεται, να τους εξαφανίσει αν γίνεται από προσώπου γης.

Τώρα ο Μηταράκης, θα βρει ευκαιρία να  επαναφέρει, την πρόταση του για το νέο κλειστό κέντρο στην περιοχή του Καμένου Δάσους. Άσχετα  εάν ήδη οι κάτοικοι των γύρω περιοχών διαφωνούν. Άσχετα εάν βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, ενός από τους κυριότερους πνεύμονες της Λέσβου. Άσχετα εάν το όνομα του Καμένο Δάσος υποδεικνύει το πρόβλημα. 

Τον Μηταράκη τον ενδιαφέρει να εξαφανίσει τους πρόσφυγες στο πουθενά. Ό,τι αξιοπρεπής προσφυγική δομή υπάρχει, όπως το ΠΙΚΠΑ και το αρχικό πρότυπο κέντρο του Καρά Τεπέ, που φιλοξενούσαν οικογένειες και ευάλωτους πρόσφυγες , θέλει να τα κλείσει. Η ακροδεξιά απανθρωπιά του  είναι γνωστή. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα δώσει την δουλειά για το νέο ΚΥΤ στην περιοχή του Καμένου Δάσους στην κατασκευαστική του Άκτορα. Για το δάσος ποιος νοιάζεται κι αν καεί;

Κι από κοντά,  παρακολουθούν αποχαυνωμένοι τα σχέδια του υπουργού, οι τοπικοί μας άρχοντες. Άβουλοι, αμίλητοι, ανίκανοι και μοιραίοι.

Ακόμα ο χειμώνας δεν μπήκε και  με την πρώτη βροχή, το νέο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ έγινε βούρκος.

Αν δεν γίνει αποσυμφόρηση της Λέσβου και απεγκλωβισμός των προσφύγων το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

Τα λέμε όπως τα λέγαμε και για την Μόρια. Μόνο ένα ανθρώπινο μικρό κέντρο καταγραφής και εξέτασης ασύλου, με κανόνες και προθεσμίες, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Οι ακροδεξιές πολιτικές του Μητσοτάκη και του Μηταράκη συνεχώς θα δημιουργούν δυστυχία, κρίσεις και αδιέξοδα.