ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Για την «ιδιοκτησία» ενός προγράμματος…

9

Για πολλοστή φορά οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση (αλλά και το κοινοβούλιο) να αποδεχτούν την «ιδιοκτησία» του προγράμματος: «Θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται» είπε σήμερα ο Γιούνκερ.

Γιατί αυτή η επιμονή των δανειστών στο θέμα «της ιδιοκτησίας» ενός προγράμματος που όπως επαλειμμένα έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μας επιβλήθηκε, είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών του περυσινού Ιούλη και σε καμιά περίπτωση δεν είναι το δικό της πρόγραμμα;

Δεν είναι μόνο το αυτονόητο, δηλαδή ότι αυτές οι πιέσεις για την «ιδιοκτησία» θα συμβολίσουν και τηn παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στις επιταγές των δανειστών, «αθωώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τους τελευταίους από το «αίμα των αθώων», ένα πρόγραμμα που είναι «ιδιοκτησία σου» δεν σου επιβάλλεται.

Είναι κυρίως ότι με αυτόν τον τρόπο, κλείνει οποιαδήποτε συζήτηση για εναλλακτικές πολιτικές εντός της Ε.Ε., η «ιδιοκτησία» αυτού του προγράμματος από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει, με άλλα λόγια  την ιδεολογική προσχώρηση της, στο στρατόπεδο των δανειστών.

Κάτι, που στη σημερινή συγκυρία, με τις εκλογές στην Ισπανία και την νίκη της Αριστεράς εκεί να είναι προ των πυλών, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και στην κατεύθυνση του επηρεασμού των αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως για μετά.

Όχι και πάλι όχι κύριε Γιούνκερ.

Το πρόγραμμα σας δεν είναι «ιδιοκτησία» μας.  Δεν «είσαστε αθώοι του αίματος» δικό σας είναι αυτό το έργο, όχι δικό μας !