ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Για τον Δήμο Μυτιλήνης της επόμενης δεκαετίας

Η Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Μυτιλήνης θα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικά έργα, όπως είναι το νέο κολυμβητήριο και ο βιολογικός της Νότιας πόλης, μαζί με μια σειρά μικρότερης εμβέλειας, αλλά σημαντικά έργα στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες.

Ομως, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της, τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, όπως αυτό της παρακολούθησης της οργάνωσης του νέου Δήμου, αλλά και την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιός.

Επιπλέον, τα πρώτα χρόνια της θητείας της, θα πρέπει να ασχοληθεί στα σοβαρά, με τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα, δηλαδή το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Αυτή τη φορά, οι πόροι θα είναι διπλάσιοι από το παρελθόν.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες; Με ποιο τρόπο θα σχεδιαστούν έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ευρώ, από αυτά που θα δικαιούται ο δήμος μας; Πώς θα επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.,

Ακόμα, η νέα Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ωρίμαζε τα έργα που θα μπαίνουν στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, αλλά και να αναζητά πόρους από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέα έργα.

Οταν εμείς μιλάμε για “τον Δήμο Μυτιλήνης της επόμενης δεκαετίας”, όλα αυτά έχουμε στο μυαλό μας. Αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε και αυτό ταυτόχρονα με την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Δήμου μας!

Προχωράμε με σοβαρότητα και σχέδιο. Προετοιμαζόμαστε από τώρα για τον νέο μας ρόλο, γα τα νέα μας καθήκοντα. Θέλουμε, από τη πρώτη ημέρα ο νέος Δήμο μας να λειτουργεί με τα λιγότερα προβλήματα.

Θα τα καταφέρουμε, γιατί γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε!