ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Διαίρει και βασίλευε…

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας μετά την επανεμφάνισή του, προτείνει τη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο Τοκμάκια. Είναι ειδυλλιακό τοπίο με καταγάλανα νερά, που κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος επισκεπτών:

Το βίντεο είναι δημιουργία του Λυκείου Μανταμάδου

Ο βουλευτής είπε: “Είναι ένα καλό μέρος, θα μπορούσε να πάει, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι μία επιλογή που θα γίνει από την κυβέρνηση, εγώ ξανα-επανέφερα αυτή την πρόταση, θα δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα η πρότασή μου αυτή, αλλά απ’ό,τι ξέρω την υποστήριξε και ο Περιφερειάρχης, αλλά και δύο Δήμαρχοι, είναι μία λύση, η οποία μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα.”

Η πρόταση αυτή, εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες ή μάλλον το ανέφικτο της πραγματοποίησής της, εκτός από την περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει, τίθεται δημόσια για έναν και μόνο λόγο: Για να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο του Λεσβιακού αγώνα. Για να τρώσει το Λεσβιακό αγώνα, διχάζοντας για μία φορά ακόμα τους κατοίκους σε εκείνους που θέλουν τα Τοκμάκια και σε κείνους που δεν θέλουν. Κατά το κοινώς λεγόμενο: Διαίρει και βασίλευε.

Όποιος ενδιαφέρεται για την ειρήνη αυτού του τόπου, ζητά τη μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έκανε. Αυτό είναι το δίκαιο αίτημα του Λεσβιακού λαού, αυτή είναι η λύση στην ασφυξία της Μόριας.

Ο Λεσβιακό λαός μίλησε: Ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., αντί να καταδικάσει τις βιαιότητες των ΜΑΤ, αντί ζητήσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις αφηνιασμένες ορδές που η κυβέρνηση έστειλε στην εκλογική του περιφέρεια, αντί να μαζέψει το γκρούπ των ακραίων που επιτίθενται σε απλούς εργαζόμενους ΜΚΟ, προσπαθεί να διασπάσει το κοινό μέτωπο του αγώνα.

Το ενιαίο μέτωπο είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση. Όποιος πάει να το διασπάσει, εξυπηρετεί τους σκοπούς που είναι ενάντια στο συμφέρον του τόπου.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν χωράνε ούτε πολιτικάντικους τακτικισμούς, ούτε ακρότητες. Ο αγώνας συνεχίζεται.