ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Η Αντιπολίτευση Χωρίς μΈτρο Είδε Εγκαίνια στο ΜΕΤΡό ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Όχι που θα μας άφηναν ήσυχους τις γιορτές χωρίς παραπληροφόρηση & παραποίηση των γεγονότων.

 Όλοι αυτοί που δεκαετίες τώρα δουλεύουν ψιλό γαζί τους Θεσσαλονικείς κι έχουν μετατρέψει την υπόθεση του μετρό στο ποιο σύντομο ανέκδοτο της πόλης, είδαν εγκαίνια στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όμως αυτό που είχαμε δεν ήταν εγκαίνια –απουσίαζε άλλωστε  και το τελετουργικό “του κοψίματος της κορδέλας:.  Αυτό που έγινε ήταν η παρουσίαση του 1ου  ολοκληρωμένου σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πράξη ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ από ένα πρωθυπουργό που επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη -και το γραφείο πρωθυπουργού που δημιούργησε- κάθε τρις και λίγο για να παρακολουθεί και να λύνει προβλήματα της πόλης και της περιοχής.

Πράξη ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ  που έγινε για να  καταδείξει ότι υπάρχουν και κυβερνήσεις που επιλύουν δυσεπίλυτα προβλήματα και ολοκληρώνουν στοιχειωμένα έργα.

Η παρουσίαση λοιπόν του σταθμού έγινε για να μας θυμίσει ότι : Το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2012

Η σημερινή κυβέρνηση το 2015 βρήκε ερειπωμένα εργοτάξια, λαμαρίνες σε όλη την πόλη, μεγάλες διαφωνίες για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων, νομικές εμπλοκές, διεκδίκηση τεράστιων  αποζημιώσεων για τις καθυστερήσεις  και το έργο καμωμένο στο 30%. Παράλληλα βρήκε τις σχέσεις της αναδόχου εταιρίας και δημοσίου να κρέμονταν από μία κλωστή , με σοβαρό ενδεχόμενο την ολοκληρωτική  διακοπή των εργασιών. Γιατί ενώ ο προϋπολογισμός  όλου του έργου ήταν  900 εκ. υπήρχαν απαιτήσεις  – λόγο των καθυστερήσεων – 1,1 δισ. για το 30% αυτού.

 Η κυβέρνηση προχώρησε σε  δύσκολη διαπραγμάτευση, και  τελικά τα διαιτητικά δικαστήρια όρισαν αποζημίωση  τα 188 εκ. αντί για το 1,1 δις . Έτσι σώθηκαν  κάτι περισσότερο από 900 εκατομμύρια,   από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Και για να τελειώνει η πλάκα με τα τουίτ και το FB να πω και αυτό, η παρουσίαση του σταθμού επίσης  έγινε, για να υπογραμμίσει στους Θεσσαλονικείς ότι  τα βαλτωμένα έργα για δεκαετίες ολοκληρώθηκαν σε βαθμό 95% χωρίς μίζες και λαδώματα… Να βάλουν λοιπόν πλάτη ώστε  τον Φεβρουάριο 2020 [13 μήνες από σήμερα] να κόψει την κορδέλα ο ίδιος πρωθυπουργός.