ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Η ελπίδα και η αξιοπρέπεια έχουν επιστρέψει!

Η κοινωνία μας έχει μπει σε νέα φάση. Αυτό το βλέπεις στους δρόμους, στα πρόσωπα των ανθρώπων. Το ακούς να το συζητάνε στους καφενέδες, στα δίκτυα και τις παρέες. Το βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι στα αιτήματα των οργανωμένων συλλογικοτήτων

Με τις απεγνωσμένες και πολλές φορές ηρωικές προσπάθειες να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τη θέση της, που έκανε την δεκαετία της μνημονιακής επίθεσης σταμάτησε την καταστροφή.

Η επιλογή της “για ΣΥΡΙΖΑ” στις εκλογές του 2015 ήταν αυτή που έβαλε το “στοπ”. Μια επιλογή “που της βγήκε”. Με δυσκολίες, με πισωγυρίσματα, με ήττες, με απογοητεύσεις, αλλά τώρα πια το βλέπει καθαρά. Ηταν μια σωστή επιλογή

Τώρα είμαστε σε μια άλλη φάση: Η κοινωνία προβάλλει αιτήματα, διεκδικεί! Μπορεί μερικά από αυτά να ακούγονται “μαξιμαλίστικα” αλλά σίγουρα ήταν αδιανόητα μερικά χρόνια πριν. Γιατί, 5-6 χρόνια πριν, ήταν αδιανότητο να διεκδικήσει “μαζικούς διορισμούς στην παιδεία”, όταν το βασικό επίδικο ήταν “να μην κλείσουν τα σχολεία”. Οπως αδιανόητο ήταν να ζητήσει “περισσότερους γιατρούς” γιατί έπρεπε να υπερασπιστεί τα νοσοκομεία να μην κλείσουν. Το ίδιο με τους μισθούς, αλλά και με τα δικαιώματα, με την ίδια τη δημοκρατία!

Τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας το ζητούμενο για την κοινωνία ήταν να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Τώρα, το ζητούμενο για την κοινωνία είναι να διευρύνει τα δικαιώματα και τη δημοκρατία!

Το ακούς να το συζητάνε στους καφενέδες, στα δίκτυα και τις παρέες. Το βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι στα αιτήματα των οργανωμένων συλλογικοτήτων. Η ελπίδα και η αξιοπρέπεια έχουν επιστρέψει!