ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Η Ν.Δ Λέσβου στα λασπόνερα της ακροδεξιάς

Αυτό που λέει ο λαός μας, ότι «αν νομίζεις ότι είσαι καθαρός και πέσεις στα βρομόνερα, αυτά δεν πρόκειται να καθαρίσεις, αλλά θα βρωμίσεις εσύ» φαίνεται ότι δεν αγγίζει την Ν.Δ. στη Λέσβου και τον βουλευτή της, που εδώ και καιρό, στα φανερά, έχει διαλέξει να συναγελάζεται και να χαριεντίζεται και  με την ακροδεξιά.

Από το περίφημο εκείνο γεύμα , της ΔΑΚΕ, με την παρουσία, εκτός από τον πρώην υπουργό και του γνωστού εθνικοσοσιαλιστή καθηγητή, το οποίο μάλιστα επαναλήφθηκε και πρόσφατα, περάσαμε στην κάλυψη που έδωσε, πάλι ο Χ. Αθανασίου, στους δράστες του προγκρόμ κατά των προσφύγων στην πλ. Σαπφούς, που ειρήσθω εν” παρόδω, αρκετοί από αυτούς είναι σήμερα κατηγορούμενοι, και στην «νομιμοποίηση» της λέξης «λαθρομετανάστης» που έδωσε η τοπική ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ.

Ομως οι εναγκαλισμοί δεν σταμάτησαν εδώ: Με αφορμή τις διεργασίες για τη συγκρότηση των δημοτικών συνδυασμών, οι κοινές εμφανίσεις στελεχών της Ν.Δ, μαζί με γνωστούς τοπικούς, που δεν κρύβουν την προτίμησή τους στη χρυσή αυγή, έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι, μέχρι στιγμής, αυτές οι δημόσιες εμφανίσεις γίνονται σε όλους τους συνδυασμούς που φαίνεται ότι προέρχονται «από τα σπλάχνα»  ή στηρίζονται από τη τοπική ΝΟΔΕ 

Είναι, κάτι παραπάνω από σαφές, ότι η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να είναι αυτή που θα εκφράσει, τουλάχιστον στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ακροδεξιά στον νησί μας. Με αυτόν τον τρόπο την ξεπλένει και γίνεται ίδια με αυτήν.

Οταν πέφτεις στα βρώμικα νερά και καθαρός να είσαι, βρωμίζεις και εσύ, δεν καθαρίζουν τα νερά. Εκτός βέβαια αν είσαι και εσύ βρώμικος, γιατί τότε δεν σε νοιάζει…