ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Η σπέκουλα και το ψέμα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των μικρομεσαίων έχει κοντά ποδάρια!

screen-shot-2010-10-18-at-11-34-17-pm

Το πρόγραμμα υπολογισμού των εισφορών και της φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους, που ανέπτυξε η ομάδα του taxheaven και παρουσιάζουμε και στα ΜΠΛΟΚΙΑ είναι καταπέλτης, όχι μόνο γιατί καταρρίπτει τα δήθεν «επιχειρήματα» του Οικονομικού Επιμελητηρίου με βάση τα οποία, με την εφαρμογή του νέου συστήματος, στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους  θα μένει από το 24-45% του «καθαρού κέρδους» τους, αλλά και γιατί καταρρίπτει ταυτόχρονα, όσους εδώ στη Λέσβο, βιάστηκαν, μέσα από τα τοπικά κοινωνικά δίκτυα ή τα ΜΜΕ, να αναπαράγουν αυτές τις λαθροχειρίες.

Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος, βάζοντας πραγματικά στοιχεία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί να αντιληφθεί ότι – όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους – στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι μόνο θα κρατήσουν το σημερινό επίπεδο εισοδημάτων τους, αλλά ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνων που δηλώνουν εισοδήματα έως 30.000 ευρώ ετησίως και σήμερα βρίσκονται στις μεγαλύτερες κλίμακες εισφορών του ΟΑΕΕ οι εξοικονομήσεις που κάνουν είναι από μικρές έως σημαντικές.

Για δε την συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων που σήμερα δηλώνουν μέχρι 20.000 και ταυτόχρονα έχουν κάποια χρόνια στο επάγγελμα τα οφέλη είναι σημαντικά.

Ολοι και όλες θυμόμαστε τα «παραδείγματα» που και σε εμάς εδώ διακινούσαν οι «επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς» του τόπου, με βάση τα οποία, από έναν ελεύθερο επαγγελματία με «ετήσιο καθαρό κέρδος» 20.000 θα του έμεναν, ούτε λίγο, ούτε πολύ 6.222 ευρώ!

nealesvoy1

Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτόν τον ε.ε ή έμπορο και ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση που σήμερα βρίσκεται, με τις νέες ρυθμίσεις θα του πάνω από 11.000 ενώ η ταμειακή ελάφρυνση που θα έχει , εάν βρίσκεται στην 7η ή 8η ασφαλιστική κατηγορία (που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία τους) θα φτάνει και τα 1500 ευρώ!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες από τους μικρούς εμπόρους και ε.ε., βρίσκονται εκτός συστήματος, από την στιγμή που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, οι οποίες είναι συνδεδεμένες, όχι με το εισόδημα, αλλά με τα έτη παλαιότητας στο επάγγελμα.

Ας σταματήσουν λοιπόν την «σπέκουλα» τόσο οι «φορείς» όσο και εκείνοι που αναπαράγουν τα «παραδείγματά τους». Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο κάθε ένας και η κάθε μια γρήγορα θα μπορεί «από την ίδια του την πείρα» να δει πια είναι η πραγματικότητα και θα τους γυρίσει την πλάτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας για ελεύθερους επεγγελματίες και εμπόρους