ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Θα διαψεύδονται καθημερινά

Αν πιστέψουμε το τοπικά ΜΜΕ, το 2017 ήταν, ίσως, η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για το νησί μας. Και τι δεν είχαμε: Προσφυγικό, σεισμούς, ευλογιά, πάλι προσφυγικό, ΦΠΑ.

«Ολα μαζί έπεσαν στο κεφάλι των Μυτιληνιών», την εποχή της «χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών». Αυτό, πάνω – κάτω, είναι το επαναλαμβανόμενο μοτίβο σχολιογράφων του τοπικού τύπου, ένα μοτίβο που από καιρού εις καιρόν φροντίζει να ενισχύει και η τοπική ΝΟΔΕ.

Τι και αν η κίνηση στην πόλη, τις ημέρες των γιορτών, ήταν τέτοια που για πολλά χρόνια είχαμε να δούμε, τι και αν η ανεργία έχει αποκλιμακωθεί αισθητά και σε τίποτα δεν θυμίζει το 2012 και 2013, τι και αν τα ταμεία του Δήμου και της Περιφέρειας είναι γεμάτα, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και δήμαρχος και περιφερειάρχης ετοιμάζονται από τώρα, για τον επόμενο προεκλογικό αγώνα τους στις πλάτες της «κακιάς κυβέρνησης».

Τι και αν, ο κόσμος, μετά από πολλά χρόνια, άρχισε να ξαναβγαίνει έξω και να διασκεδάζει, τι και αν, οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός επουλώνονται με ρυθμούς που καμιά σύγκριση με ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν μπορεί να γίνει, τι και αν, μια σειρά από μεγάλα τοπικά έργα, όπως είναι το λιμάνι στο Σίγρι, μετά από δεκαετίες συζητήσεων, έχουν πάρει τον δρόμο τους;

Ολα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για σχολιογράφους και πολιτικούς των παλιών καθεστώτων. Δέσμιοι μιας εικόνας που έχουν πλάσει για τον εαυτό τους και της μόνης έγνοιας τους «να ξανάρθουν αυτοί πάλι στα πράγματα» νομίζουν ότι τα δικά τους συναισθήματα απέναντι στην κυβέρνηση, είναι και τα συναισθήματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.

Ομως, καθημερινά διαψεύδονται και όσο θα περπατάει το 2018 θα διαψεύδονται ακόμα περισσότερο!