ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Κακώς ζήτησε συγνώμη ο Μουζάλας.

Μουζάλαςγυαλιά

Ο Γιάννης Μουζάλας, μας είναι γνώριμος εδώ στη Μυτιλήνη. Από τις ημέρες του Σεπτέμβρη, όταν στη πιο κρίσιμη, για εμάς εδώ καμπή της προσφυγικής κρίσης,  ήρθε, κατάλαβε και μαζί με την Τσιριγώτη πήραν την κατάσταση πάνω τους και έδωσαν λύση.

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί, δεν βγάζουμε λαγούς από το καπέλο” είχε πεί τότε. “Το καπέλο μας το παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση της οποίας το έργο συνεχίζουμε και το οποίο θα παραδώσουμε στην επόμενη κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι “μιλάμε για προσφυγικό και όχι για μεταναστευικό θέμα και πως υπάρχει το διεθνές δίκαιο του ΟΗΕ που μας υποχρεώνει όχι απλά να τους δεχτούμε αλλά να τους παράσχουμε προστασία

Από τότε έχει έλθει πάρα πολλές φορές. Αθόρυβος, χωρίς παράτες και φιγούρες, στην Μόρια, στον Καρα Τεπέ, στο λιμάνι. Πάντα στην καρδιά του προβλήματος, ο Γιάννης Μουζάλας, άυπνος, κουρασμένος, ρεαλιστής.

Τώρα η καρδιά του προβλήματος είναι στην Ειδομένη. Από εκεί, ο Γιάννης Μουζάλας βουτηγμένος μέσα στις λάσπες της, είπε μες την κούρασή του, τα “Σκόπια”…”Μακεδονία”.  Αυτό για τους πατριδοκάπηλους είναι έγκλημα καθοσιώσεως!

Ας την είπε όπως θέλει, ας την είπε και “Αβραάμ πάπα”!

Κακώς ζήτησε συγνώμη ο Μουζάλας. Συγνώμη πρέπει να ζητήσουν όλοι αυτοί που έριξαν τους ανθρώπους μέσα στις λάσπες της Ειδομένης κλείνοντας τα σύνορά τους και αυτοί που χαιρέκακα περιμένουν τον Μουζάλα και τον κάθε Μουζάλα, στη γωνία για να πιαστούν από την πρώτη λέξη που δεν θα τους αρέσει και να την κάνουν παντιέρα για τον μισανθρωπισμό τους.

Ο Μουζάλας είναι ένας από εμάς. Οσο εμείς βρίζουμε, μπορεί να βρίζει και αυτός, όσο εμείς κάνουμε λάθη, μπορεί να κάνει και αυτός, όσο εμάς μας ξεφεύγουν λόγια μπορούν να του ξεφεύγουν και αυτού, ο Μουζάλας είναι άνθρωπος και μόνο οι άνθρωποι μπορούν να τον κρίνουν….