ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Κυτελιστάν…

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεν ήταν παρών στην υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου και της Προέδρου της Δημοκρατίας, ως όφειλε.

 Δεν άντεχε ν’ακούσει τον πανανθρώπινο λόγο του Πάπα;

Δεν άντεχε ν’ακούσει τις αλήθειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα;

Ή μήπως δεν ήθελε τα λόγια του Πάπα να θολώσουν  την αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική του που του δίνει υπόσταση;

Τον κύριο Κύτελη τον θυμόμαστε να στέκεται  κάτω από τον σταυρό στου Απελή παρέα με τους ακροδεξιούς και τους χρυσαυγίτες. Τον θυμόμαστε τότε που απέκλειε τον δρόμο που οδηγούσε στο ΚΥΤ της Μόριας από την δυτική Λέσβο, μ’αποτέλεσμα να μαζευτεί ακροδεξιός όχλος που δημιούργησε τα αηδιαστικά γεγονότα στο λιμανάκι της Θερμής.

Είναι ο υπεύθυνος για το κλείσιμο των ανθρώπινων δομών φιλοξενίας προσφύγων  κυρίως οικογενειών και ευάλωτων ανθρώπων στο ΠΙΚΠΑ και στο πρότυπο ΚΥΤ του δημοτικού Καρά Τεπέ. Χωρίς αιτιολογία. Μόνο και μόνο από εκδικητική «Χριστιανική» μανία. Και οι πρότυποι αυτοί καταυλισμοί σήμερα ρημάζουν. Ο κύριος Κύτελης και η δημοτική του παράταξη έχουν επενδύσει πολιτικά στην μισαλλοδοξία και στην προσφυγοφαγία. 

Η Μυτιλήνη, με δήμαρχο τον κύριο Κύτελη βιώνει την απόλυτη πολιτική και πολιτιστική παρακμή της. Από την εξαφάνιση της συλλογής του Χαλίμ Μπέη από τη Δημοτική Πινακοθήκη, έως την εξαφάνιση των  AegeanDocs του επιτυχημένου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που είχε έδρα τη Μυτιλήνη. Καθετί που ξεφεύγει από την θεούσα στενοκεφαλιά και την απαιδευσία τους, τους ενοχλεί. Καθετί που προάγει τον πολιτισμό και την ελεύθερη σκέψη τους ενοχλεί. Καθετί που δεν καταλαβαίνουν το στραγγαλίζουν. Ο ορθόδοξος ταλιμπανισμός και ο χομεϊνισμός τους θέλουν να γίνουν σήμα κατατεθέν της πόλης και των κατοίκων της.

 Ήταν επιλογή του Δημάρχου να γυρίσει την πλάτη του στον Πάπα και να στείλει το δικό του μήνυμα. Το δικό του σκοτεινό μήνυμα: εκείνο του πολέμιου της ανθρωπιάς.

Εύγε Δήμαρχε! Ο κατήφορος δεν έχει τέλος!