ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

ΛΕΣΒΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ. ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Λέσβος παίρνει ξανά φωτιά. Μπλόκο κατοίκων στον κόμβο του περιφερειακού της Παναγιούδας, με τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ της Μόριας. Θέλουν να εμποδίσουν την μεταφορά στην δομή της Μόριας  νεοαφιχθέντων  προσφύγων.

Συγκέντρωση κατοίκων στο λιμανάκι της Θερμής, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση  προσφύγων. Μεταξύ τους και πολλά παιδιά.

Κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την εγκληματική αδράνεια οκτώ μηνών, αφού έφτασε ο ελαιώνας της Μόριας στους είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες, αποφάσισε επιτέλους να δράσει. Έστειλε τα ΜΑΤ, να μας πλακώσουν στο ξύλο, προκειμένου να δημιουργηθεί, θέλουμε δεν θέλουμε, η καινούρια κλειστή δομή-φυλακή στην Καράβα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν ξεβρακωμένα. Όμως ο αναβρασμός, η αγανάκτηση, η οργή παρέμειναν. Ειδικά στους κατοίκους των περιοχών γύρω από την Μόρια. Αυτοί άλλωστε υφίστανται και την μεγάλη πίεση.

Και τώρα τι γίνεται;

Ξαφνικά οι απόντες επανεμφανίστηκαν!

Ο εξαφανισμένος την περίοδο των ΜΑΤ, δήμαρχος Μυτιλήνης κύριος Κύτελης, αποφάσισε να κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στην δομή της Μόριας. Έτσι λέει ότι θα πιέσει την κυβέρνηση. Επί οκτώ μήνες όλο σούξου-μούξου με τους υπουργούς. Ανοιχτές-κλειστές συσκέψεις. Αποτέλεσμα  μηδέν. Τώρα αποφάσισε να γίνει λεοντόκαρδος. Ώσπου να του τηλεφωνήσει ο κύριος Θεοδωρικάκος…

Ο επίσης εξαφανισμένος την περίοδο των ΜΑΤ, κύριος Αθανασίου, στον ρόλο του συνετού Νέστωρα, ψάχνει για τις δήθεν βέλτιστες λύσεις. Επί οκτώ μήνες αδρανής. Απόλυτος στυλοβάτης της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Από τους κύριους δημιουργούς της ακροδεξιάς υστερίας στην Λέσβο. Ό,τι ακροδεξιό υπήρχε, το αγκάλιασε και το ενθάρρυνε.

Σήμερα όμως θέλει κι αυτός να μας σώσει.

Ο τρίτος της παρέας ο Περιφερειάρχης κύριος Μουτζούρης. Παρών στην μάχη των ΜΑΤ. Ανερμάτιστος και αδόμητος. Φοβάται για την θρησκεία και τον πολιτισμό μας. Όλο μιλά για ειρηνικές, νόμιμες μεθόδους και όλο περιστοιχίζεται από ακροδεξιά στοιχεία που πρώτα τον κουμαντάρουν και έπειτα τον αποθεώνουν.

Την πατήσαμε! Το τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό, το διαχειρίζονται, ο Μητσοτάκης, ο Μηταράκης κι ο Χρυσοχοΐδης. Και στα δικά μας ο Κύτελης, ο Αθανασίου κι ο Μουτζούρης.

Ο κόσμος τα ‘χει πάρει. Οι ακροδεξιοί ουρλιάζουν, την πέφτουν σε όποιον δεν τους γεμίζει το μάτι. Η κυβέρνηση αδρανεί, το ίδιο και η εισαγγελία Μυτιλήνης. ‘Ηρθε κι ο Κορονοϊός να κολλήσει το … προσφυγικό!

Ας το δούμε όμως από την αισιόδοξη πλευρά του που έλεγε κι ο Μάο Τσε Τουγκ:

Μεγάλη  αναταραχή. Υπέροχη κατάσταση.