ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε αυτό;

ximika

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περνάει έτσι. Μιλάμε για την συνεχή χρήση χημικών, με κάθε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη από τα ΜΑΤ.

Ολοι μας γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή τα ΜΑΤ, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να «φυσουνιάζουν» τον κόσμο. Η κάθε φορά αντίδρασή τους, όταν χρειαστεί να «διαχειριστούν το πλήθος» είναι ακριβώς αυτή. Βία και χημικά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτούς.

Αντίθετα, περιμένουμε πολλά περισσότερα από τους αρμόδιους του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Που ξέρουν ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Που ξέρουν ¨τι ανθρώπινο δυναμικό» έχουν στις υπηρεσίες τους. Που ξέρουν, καλύτερα από τον κάθε έναν και την κάθε μια από εμάς το τι «καρυδιάς καρύδι» είναι μαζεμένο στα ΜΑΤ.

Οι σημερινές εικόνες με τους συνταξιούχους μας ντροπιάζουν. Το ίδιο μας ντροπιάζουν και οι εικόνες από την Καισαριανή. Ο τρόπος που τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους λίγους διαδηλωτές αμαύρωσαν την πολύ σημαντική εκδήλωση για την παραχώρηση του σκοπευτηρίου στον λαό της. Υπέσκαψαν την ίδια την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή. Οπως και σήμερα με το «φυσούνιασμα» των συνταξιούχων.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο εκσυγχρονισμός και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι ένα πάγιο ζητούμενο. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι αυτά θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ομως αυτό είναι ένα…

Το άλλο, το σοβαρό είναι ότι δεν βλέπουμε κανένα βήμα στο να μπει επιτέλους χέρι, στο πιο «μαύρο» τμήμα της. Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε αυτό;

Update:

Απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, μετά από παρέμβαση Τσίπρα