ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Με 4000 ευρώ σε ιδιώτη το σφαγείο Μανταμάδου – Οι κτηνοτρόφοι και οι συνεταιρισμοί αδιαφόρησαν.

Με 4000 ευρώ τον χρόνο, διαβάζουμε ότι δόθηκε, σε ιδιώτη το σφαγείο Μανταμάδου. Αυτή είναι μια κακή εξέλιξη.

Ακόμα όμως πιο ανησυχητική είναι η αδιαφορία των ίδιων των κτηνοτρόφων  να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν στην πράξη, ένα περιουσιακό στοιχείο που τους ανήκει.

Πριν από λίγο καιρό, μέσα από τα ΜΠΛΟΚΙΑ, είχαμε κάνει μια συγκεκριμένη “πρόταση – έκκληση” στους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς της περιοχής: Να δημιουργηθεί μια ομάδα παραγωγών από όλους τους συνεταιρισμούς του Β.Α. Τμήματος  του νησιού η οποία θα αναλάβει την ένταξη του σφαγείου στα Σχέδια Βελτίωσης του ΠΑΑ για τον εκσυγχρονισμό του”

Δυστυχώς, αυτή η πρόταση, που δεν ήταν μόνο δική μας και που σε τελική ανάλυση είναι η μόνη ρεαλιστική και αυτονόητη, δεν εισακούστηκε. Οι κτηνοτρόφοι και οι συνεταιρισμοί αδιαφόρησαν.

Ετσι, ως “αυτοεκπληρούμενη προφητεία”  το σφαγείο πέρασε στα χέρια του ιδιώτη. Για να ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά για να ικανοποιηθεί και η “Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου¨που καλεί, με ανακοίνωσή της, τη ¨μικρομεσαία αγροτιά να βγάλει τα συμπεράσματά της”

Στην ουσία παραδόθηκε σε ιδιώτη έναντι ευτελούς ποσού ( 4000 ευρώ το χρόνο ) άλλο ένα εργαλείο των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού. Ένα σφαγείο που κράταγε τις τιμές των σφαγίων σε ικανοποιητικά επίπεδα για τους κτηνοτρόφους. Τώρα με αφεντικό ιδιώτη επιχειρηματία ,  μάλλον γνωρίζουμε , τι θα συμβεί για να αποφέρει η επιχείρηση όλο και πιο μεγάλο κέρδος στο αφεντικό.” γράφει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία”

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά για ποιόν τα γράφει άραγε; Τι έκανε η, ίδια η Ομοσπονδία, προκειμένου να κινητοποιήσει τους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς, για να είναι αυτοί που θα πάρουν το σφαγείο;

Τίποτα απολύτως. Απλά περίμενε “το μοιραίο” έχοντας ήδη έτοιμη την ανακοίνωσή της!