ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Μηταράκης: «Έχουμε συνεννοηθεί με τον Δήμο Μυτιλήνης»

 

Ο κύριος Μηταράκης, υπεύθυνος για όσα αντιμετωπίζει η Λέσβος τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο ηθικός αυτουργός για την εγκατάλειψη του ΚΥΤ στη Μόρια, που οδήγησε στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ήρθε χθες  και με απύθμενο θράσος  διαπίστωσε  ότι το νέο ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ είναι καλύτερο από το ΚΥΤ της Μόριας!

Και υπόσχεται: για τον Καρά Τεπέ,  ότι θα εγκαταλειφθεί μέσα στο 2021, «καθώς  στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η νέα δομή όπως έχουμε συνεννοηθεί και με τον Δήμο Μυτιλήνης στη θέση “Πλάτη”.»

Έτσι λοιπόν αντί ο Δήμος Μυτιλήνης να διεκδικήσει  να παραμείνει σε λειτουργία μόνο το πρότυπο Δημοτικό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ ως τόπος καταγραφής προσφύγων, να ενισχυθεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους αιτούντες άσυλο για όσο διάστημα παραμένουν στο νησί, μαθαίνουμε από τον κύριο Μηταράκη ότι … έχουμε συνεννοηθεί!

Ποιοι και για τι έχουμε συνεννοηθεί;

Πιστεύουμε ωστόσο ότι Κύτελης και Μηταράκης, έχουν πράγματι συνεννοηθεί να γίνει το νησί μας φυλακή προσφύγων-μεταναστών, μόνιμο στρατόπεδο συγκέντρωσης απελπισμένων φτωχών ανθρώπων.

Οι υπόλοιποι όμως δεν έχουμε συνεννοηθεί με κανέναν.

Και δεν έχουμε σκοπό να ζήσουμε δίπλα σε ένα  Νταχάου.

Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε μάτια και στόματα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπονόμευση των διεθνών συνθηκών που τα προστατεύουν.

Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε το νησί μας τόπο εξορίας και εξόντωσης.

Αυτό ας το καταλάβει ο κύριος Μηταράκης και όσοι τον ακολουθούν μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, καλύπτοντας με κάθε τρόπο και μέσο την ανεπιθύμητη παρουσία του στο νησί. Γιατί, ο Καρά Τεπές δεν είναι κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης, είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Είναι η ντροπή του νησιού, της Ευρώπης, της ανθρωπότητας.

Τα χρόνια θα περάσουν, ο κύριος Μηταράκης θα έχει εξαφανιστεί πολιτικά και η παράταξη του κυρίου Κύτελη (πλην κ. Κουνέλλη), θα μείνει στην ιστορία ως οι συνεργάτες εκείνων που θέλησαν να μετατρέψουν το νησί της Δημοκρατίας  και των κινημάτων σε τόπο μαρτυρίου χιλιάδων ανθρώπων.