ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Δεύτερο Θέμα

Μιά απάντηση σ’ ένα άρθρο για τον «Κούλη» και τον «λίγο» Κύτελη.

Διάβασα σε ένα φιλοκυτελικό site ένα άρθρο: «Ο «Κούλης» έγινε πρωθυπουργός και ο «λίγος» Κύτελης δήμαρχος Μυτιλήνης..»

Η αλήθεια είναι αυτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έγινε πρωθυπουργός και ο “λίγος” Κύτελης δήμαρχος Μυτιλήνης.

Είναι γνωστό πως έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την πρωτοφανή εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, fakenews, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, λαϊκισμού, εθνικισμού, ξενοφοβίας. Και βέβαια με  την υποστήριξη των μεγάλων επικοινωνιακών-επιχειρηματικών ομίλων, που ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά δεν υποστήριξαν με τέτοιο ακραίο, φανατισμένο, απόλυτο τρόπο οποιοδήποτε κόμμα, ακόμα και την ΝΔ  του παρελθόντος.

Η  διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στους δύο πρώτους μήνες της κυβέρνησης του, προσδιορίζεται από την προσαρμογή στην πραγματικότητα:

στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, σν και το γνωριζε, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είναι γεωπολιτικό ζήτημα και δεν το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • γιά την συμφωνία των Πρεσπών έκανε επίσης  μεγάλη στροφή. Ζητούν  να εφαρμόσει η Βόρεια Μακεδονία αυστηρά τους όρους της συμφωνίας. Αυτήν που η ΝΔ  την κατάγγελνε  ως προδοτική.
  • Αύξησαν  τα τιμολόγια της ΔΕΗ από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Σύντομα θα το νοιώσουμε στην τσέπη μας.
  • Μείωσαν  τον ΕΝΦΙΑ στους έχοντες μεγάλη περιουσία διότι είναι φίλοι τους και τους ψήφισαν.
  • Προσπαθούν να ελέγξουν με οποιονδήποτε τρόπο το κράτος, με ενέργειες έξω από τα όρια της νομιμότητας. Παράδειγμα οργανώνουν κατασταλτικούς οργανισμούς επίθεσης (ΜΑΤ) και χαφιεδισμού (ΕΥΠ).
  • Διόρισαν διοικητή της  ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέωντα, ο οποίος δεν ήταν πτυχιούχος πανεπιστημίου, όπως απαιτούσε  ο σχετικός νόμος. Άλλαξαν λοιπόν τον νόμο για να μην χρειάζεται ο διοικητής της ΕΥΠ να έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Ο θρίαμβος της αριστείας που επαγγέλλεται η ΝΔ…
  • Αφού ανήγγειλαν τον διορισμό του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Ζούλα ως προέδρου της ΕΡΤ,, εκ των  υστέρων  προκήρυξαν και την θέση. Διορισμός με σεβασμό στην δημοκρατική διαδικασία, ΕΡΤ πολυφωνική.
  • Τελευταίο επίτευγμα η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, να μας δανείσουν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και σε αντάλλαγμα θα δανείσουμε στο Βρετανικό Μουσείο ελληνικές αρχαιότητες. Το Βρετανικό Μουσείο απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι πολύ ευχαρίστως να μας δανείσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αρκεί να παραδεχτούμε ότι τους ανήκουν! Ευφυής πρόταση ευφυούς πρωθυπουργού!

Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «εντυπωσιάζουν «φίλους κι αντιπάλους! Σε δύο μήνες κατάφεραν να επιτελέσουν τέτοιο έργο! Είμαστε έκθαμβοι!

Ο Στρατής Κύτελης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Τόσο χαμηλών που σχεδόν δεν ακούγεται. Το ποσοστό 48% που έλαβε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών  ήταν όντως εκκωφαντικό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνουν κάποιες από τις προεκλογικές του δράσεις και απόψεις:

  • Θα τον θυμόμαστε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον αγιασμό κάτω από  τον  ψευτοσταυρό στου Απελλή. Παρέα με τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής. Ένας σταυρός που σηματοδοτεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων, τον διαχωρισμό των Μυτιληνιών.  Ήταν ο μόνος από τους υποψήφιους της ΝΔ, επίσημους κι «αντάρτες» που έδωσε το παρόν σ’ αυτήν την τελετή του δήθεν σταυρού. Κι ο νοών νοήτω. Με την παρουσία του επίσης,νομιμοποίησε την πολεοδομική αυθαιρεσία, δηλαδή την παρανομία, γιά  κάποια επιπλέον ψηφαλάκια. Κάπως έτσι έφτασε και στο 48%!
  • Πριν λίγο καιρό καιρό από τον ίδιο, ή από κύκλους του, ακουγόταν ότι θέλει να κάνει τον Καρά- Τεπέ, που είναι πρότυπο κέντρο διαμονής μεταναστών-προσφύγων, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπως υποτίθεται ότι ήταν κάποτε. Προς το παρόν ο κύριος  Κύτελης  αυτό το αίτημα δεν το επαναφέρει.
  • Το αίτημα αυτό το ξαναέθεσαν  πρόσφατα οι Ελεύθεροι Πολίτες, ακραία δεξιά κίνηση της Μυτιλήνης, που παραμένουν πιστοί στην άποψή του.
  • Γενικότερα οι απόψεις του γιά το μεταναστευτικό-προσφυγικό ήταν παρόμοιες με τις απόψεις της ΝΔ. Μέχρι που η ΝΔ ανακάλυψε ότι είναι ζήτημα γεωπολιτικό. Φαντάζομαι ότι θα το ανακαλύψει  σύντομα και ο κύριος Κύτελης!
  • Φαντάζομαι επίσης ότι ο κύριος Κύτελης θα βρίσκει θετικές και τις ενέργειες που θα πράτει πάνω στο προσφυγικό ζήτημα η κυβέρνηση της ΝΔ!
  • Δεν γνωρίζω όπως μας λέει το άρθρο, αν ο κύριος Κύτελης θα εντυπωσιάσει  με τα έργα και τις πράξεις του, φίλους και αντιπάλους όπως ο “Κούλης”.

Αν όμως πρόκειται να είναι τόσο εντυπωσιακός όσο  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαύρες μέρες έρχονται γιά την πόλη μας, τη Μυτιλήνη!