ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Μπροστά στις χρυσές πύλες….

faragetrump

Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση των Trump και Farage, μέσα στον ουρανοξύστη του αυριανού προέδρου των ΗΠΑ, που σαν τέτοιος, δηλαδή ουρανοξύστης, σίγουρα έχει εκπληκτική θέα στην Ν. Υόρκη, μη σου πώ και ακόμα παραπέρα.

Ομως αυτοί διάλεξαν να στηθούν ακριβώς εκεί. Δεν έχει σημασία αυτό που λάμπει είναι χρυσός, που μάλλον είναι. Άλλωστε στα μάτια των φτωχών του κόσμου, αυτών που δεν έχουν τι να φάνε και που να πάνε, ότι λάμπει στα σπίτια των πλουσίων είναι χρυσός, που να ξεχωρίσουν οι φτωχοί τον αληθινό από τον ψεύτικο, αλλά και τι σημασία έχει;

Σημασία έχει ότι ο Trump και ο Farage είναι αυτοί που εκφράζουν την ακροδεξιά απάντηση στην κρίση. Σε έναν βαθμό κατάφεραν, αυτή την κρίση, να την κάνουν ηγεμονική στις χώρες τους. Έρχεται, μάλλον, η Λεπέν και ακολουθούν και άλλοι. Είναι αυτοί που φωτογραφίζουν την εποχή των τεράτων.

Δεν έχουν κανέναν πρόβλημα να επιδεικνύουν τα πλούτη τους, παρότι μιλάνε για τους φτωχούς. Αυτοί δεν μιλάνε για όλους τους φτωχούς. Μιλάνε για τους φτωχούς της χώρας τους, που θέλουν να τους στρέψουν ενάντια στους φτωχούς των άλλων χωρών ή τους φτωχούς των άλλων χωρών που έρχονται στη χώρα τους.

Αυτό είναι το αφήγημά τους: Σε μια κρίση που κρατάει κοντά δέκα χρόνια και σε μια περίοδο που οι τεχνοκράτες τους έχουν αποτύχει να κάνουν το οτιδήποτε άλλο, πέρα από το να προβάλλουν σαν την μοναδική λύση. τη θεσμοθετημένη διαρκή λιτότητα για τους φτωχούς όλων των χωρών, αυτοί δεν έρχονται να πούνε κάτι διαφορετικό. Το ξεκαθάρισμα των φτωχών θέλουν και αυτοί, αλλά το θέλουν με άλλο τρόπο. Ξεκινάνε από τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και όταν αυτοί τελειώσουν θα αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τα πάνω…

Αυτοί που τους άνοιξαν τον δρόμο, είναι αυτοί που συνήθως ονομάζουμε “ελιτ”, δηλαδή οι κυρίαρχες τάξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Για την ακρίβεια πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Αμερική: Το πνίξιμο της Ελλάδας, το γράψιμο στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους της θέλησης ενός λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ, η ήττα, η συνθηκολόγηση και η σκληρή εποπτεία που της επέβαλαν μετά, είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο στις ΗΠΑ να ξεκαθαρίσουν με τον δικό τους ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που προσπάθησαν να καθαρίσου και με τον Γκόρμιν στην Μεγάλη Βρετανία και επέβαλαν τον Ραχόι στην Ισπανία.

Αν το πάρουμε ανάποδα, ακριβώς αυτοί με τους οποίους οι Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικές ελίτ προσπάθησαν να τελειώσουν είναι σήμερα  οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν και το μοναδικό αντίβαρο στους κυρίους που φωτογραφίζονται μπροστά στις χρυσές τους πόρτες.

Αν το πάρουμε ακόμα πιο διαφορετικά, μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. σήμερα διαγράφονται καθαρά δύο λύσεις και θα είναι τραγικό αν οι κύριοι με τις χρυσές πόρτες, θα αποτελέσουν τη λύση που θα κυριαρχήσει!