ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Μόρια: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες…

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Διαβάζουμε στο ΝΗΣΙ δηλώσεις του κυρίου Μηταράκη: «Την επόμενη εβδομάδα σας περιμένω να βρούμε λύσεις…». «Το ΚΥΤ Μόριας μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, ψάχνω συνομιλητές σε αυτή την κατεύθυνση, το στείρο όχι δεν οδηγεί πουθενά

Ψάχνει λέει συνομιλητές… Τόσες φορές έχει έρθει στη Λέσβο ο υπουργός, δεν μπόρεσε να τους βρεί; Το στείρο όχι, δεν το θέλει λέει η κυβέρνηση. Το ξέρουμε. Γιατί στόχος της είναι να επιβάλει το στείρο ναι.

Ο κύριος Μηταράκης μπορεί να είναι ανίκανος να λύσει οποιοδήποτε θέμα που αφορά το προσφυγικό και την Λέσβο, είναι όμως ικανότατος να παραπλανά, να κοροϊδεύει, να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και γενικώς να προσπαθεί να μπουρδουκλώσει τα πράγματα. Οι έως τώρα κύριοι συνομιλητές του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κύριος Κύτελης κι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κύριος Μουτζούρης, ένα χρόνο εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μαζέψουν τις αστοχίες του κόμματός τους που κατάφερε στη Λέσβο το παράδοξο: Οι αφίξεις να έχουν μειωθεί και το νησί να βουλιάζει!

Καλέσματα διαμαρτυρίας και κόντρα καλέσματα συζητήσεων, παραστάσεις αυτοδιοικητικών του κυβερνώντος κόμματος, υποσχέσεις και διάθεση αγωνιστική, αλλά από αποτέλεσμα μήδεν!

Το νεοδημοκρατικό κομματικό καθήκον τραβάει απ’το μανίκι τον κύριο Δήμαρχο, με αποτέλεσμα να μπουρδουκλώνεται και να δημιουργεί χειρότερα προβλήματα από όσα πάει να λύσει.

Ο κύριος Μουτζούρης αρκείται να συσπειρώνει το ακροδεξιό του ακροατήριο, να περιχαρακώνει τους προσωπικούς του πελάτες-ψηφοφόρους, όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να παίρνουν στο λαιμό τους τους Μοριανούς και αντί να ασχολούμαστε με το ουσιαστικό πρόβλημα του απεγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων,  ασχολούμαστε με τα καμώματα του κάθε ούγκανου, που βγάζει τα απωθημένα του βρίζοντας και τρομοκρατώντας.

Όταν όμως έρχεται ο υπουργός κύριος Μηταράκης, ένθερμος υποστηρικτής της εισβολής των ΜΑΤ στη Λέσβο και στη Χίο, όλη αυτή η ομάδα στέκεται «Κλαρίνο»!

Είναι αφέλεια να περιμένουμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ και τους εκπροσώπους της, σε κάθε βαθμό αυτοδιοίκησης, να λύσουν το θέμα του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο νησί μας. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, ο κομματικές υποχρεώσεις γεγονός.

Αναρωτιέται κανείς σαν τι θα έκανε η ΝΔ, αν είχε να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση της περιόδου 2015-2019. Και σε ποια κατάσταση θα ήταν η Λέσβος σήμερα. Τότε όμως είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος των εκπροσώπων του νησιού, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονταν, μετρούσε. Τα νησιά μας τα υπολόγιζαν. Θυμίζουμε την πρόταση για τη δημιουργία νέας δομής στη Λεμονού. Είχε συζητηθεί και είχε απορριφθεί. Αναχωρήσεις γινόταν σχεδόν κάθε μέρα, χωρίς να αποτελούν είδηση στις εφημερίδες. Αποζημιώσεις είχαν δοθεί στους ιδιοκτήτες του κατεστραμμένου ελαιώνα. Παρ’ότι δεν υπήρχε εμπειρία, υπήρχε διαχείριση και σοβαρότητα.

Δυστυχώς σήμερα η κρίση στην περιοχή της Μόριας, αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, παλινωδίες, κοροϊδία, τσαμπουκάδες. Κανένα καλό αποτέλεσμα ας μην περιμένουμε. Αντίθετα ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης. Γι’αυτό σκόπιμα καλλιεργείται από κάποιους. Διαίρει και βασίλευε, για να “χουμε να λέμε.

Εν τω μεταξύ σε όλη την Ευρώπη έχουν πάρει χαμπάρι τα χάλια της πολιτικής τους  και συνεχώς πυκνώνουν τα αρνητικά δημοσιεύματα. Μόνο που ο κύριος Μηταράκης καλοκαιριάτικα θαρρεί πως βρέχει και δεν καταλαβαίνει ότι πλέον οι πάντες τον φτύνουν.