ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Να τελειώνουμε με αυτούς

mat

Τα ΜΑΤ ξαναχτύπησαν με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να έχουμε τραυματισμούς.

Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι τραυματίες, σημασία έχει ότι πολίτες που διαδήλωναν χτυπήθηκαν και κινδύνεψε η ζωή τους.

Τα ΜΑΤ δεν έκαναν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που ξέρουν να κάνουν και για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί: «Διαχείριση πλήθους» και «διαχείριση προκλήσεων» από αυτούς δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από χημικά, από γκλομπς από βία και όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν είναι μόνο ζήτημα εντολών, είναι ζήτημα νοοτροπίας: Είναι ένα στρατιωτικό σώμα που αντιδρά με τον τρόπο που έχει εκπαιδευτεί και έχει μάθει να αντιδρά. Ως τέτοιο είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τον οποιοδήποτε έχει οτιδήποτε στο μυαλό του.

Προφανώς η έρευνα των περιστατικών που οδήγησαν και στον τραυματισμό ανθρώπων είναι αναγκαία, πρέπει να γίνει και πρέπει να τελειώσει άμεσα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Ομως αυτό δεν φτάνει.

Η κοινωνία μας δεν τους έχει ανάγκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος διατήρησης αυτού του στρατιωτικού σώματος εντός της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ έπρεπε να είχαν διαλυθεί από την πρώτη στιγμή, ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς !