ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Οι γελάδες βόσκουν ήρεμες στην Καράβα

Σήμερα το πρωί στην Μυτιλήνη είχε πρωτοφανή κίνηση. Το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο από αυτοκίνητα. Τέτοιο κυκλοφοριακό χάος ούτε την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς ή το Μεγάλο Σάββατο, δεν υπήρχε. Τα σούπερ μάρκετ είχαν ουρές στα ταμεία τους.

Ο κόσμος μετά τις δύο ημέρες γενικής απεργίας και λόγω της Αποκριάς και της καθαρής Δευτέρας, έτρεξε να ψωνίσει.

Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που την Τρίτη και την Τετάρτη, διαδήλωσαν μαζικά και ειρηνικά στην πλατεία Σαπφούς, γέμιζαν τα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα και ήταν αυτοί που την Τετάρτη το βράδυ πολιόρκησαν τα ΜΑΤ μέσα στο στρατόπεδο στην Παγανή.

Ήταν ο ίδιος καθημερινός κόσμος που έδιωξε με την αποφασιστικότητα του, την μαχητικότητα του και την ορμή του τους εισβολείς από την Λέσβο.

Διαβάζω «περισπούδαστες» αναλύσεις φιλελεύθερων, «σοβαρών» αναλυτών, υποστηρικτών της κυβέρνησης. Με την άγνοια και την ιδιοτέλεια που τους διακρίνει, εκ του μακρόθεν, αναλύουν την κατάσταση στην Λέσβο. Γράφουν λοιπόν για το διήμερο του ξεσηκωμού: «ενώθηκαν οι αριστεροί αλληλέγγυοι, οι οπαδοί των ανοιχτών συνόρων, με τους ακροδεξιούς, όλοι μαζί εναντίον των ΜΑΤ».

Υπάρχουν ακροδεξιοί στη Λέσβο, που τους έχει εγκολπωθεί η ΝΔ. Είναι αυτοί που επιτίθενται στους εργαζόμενους των ΜΚΟ.

Ο λαός της Λέσβου, όμως, είναι δημοκράτης και προοδευτικός και δεν ανέχεται κανέναν πληρωμένο γραφιά, να ρίχνει λάσπη στους αγώνες του.

Οι αναλυτές των νεοφιλελεύθερων εμμονών και του καναπέ, θέλουν να στρεβλώσουν την αλήθεια. Η αλητεία, ο τραμπουκισμός, η τρομοκρατία εκτός από τα ΜΑΤ, έχει και άλλο πρόσωπο. Αυτό της πληρωμένης δημοσιογραφίας. Της λογοκρισίας. Της στρεβλής είδησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο κύριος Γεραπετρίτης, θρηνούν για την «κακή συμπεριφορά» των ντόπιων κατοίκων απέναντι στα ΜΑΤ. Μαζί τους θρηνούν και οι εφημερίδες τους και τα κανάλια τους. Ούτε μία συγνώμη στους κατοίκους και φυσικά κουβέντα για αποζημιώσεις των φθορών που προκάλεσαν. Εικόνες και βίντεο βανδαλισμών εξαφανίστηκαν, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ φιμώθηκαν και τώρα ήρθε η ώρα της λάσπης: Οι δημοσιογράφοι ζητούν την τιμωρία των κατοίκων. Τη ζητούν για να ξεπλύνουν την ντροπή της κυβέρνησης.

Ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της παρ ολίγον τραγωδίας, λέει ότι το πρώτο μέρος της επιχείρησης των κλειστών δομών-φυλακών ολοκληρώθηκε. Γι” αυτό τον λόγο αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ. ε, λοιπόν, τίποτα δεν ολοκληρώθηκε. Άπραγοι έφυγαν. Οι γελάδες βόσκουν ήρεμες στην Καράβα.

Στην πληροφορία αυτή, λίγοι έχουν πρόσβαση.