ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Οταν οι πλούσιοι «ανακάλυψαν την πραγματικότητα»

Ναι το ξέρουμε: Είναι χιλιοειπωμένο, αλλά το να του πούμε ακόμα μια φορά δεν βλάπτει. Οι πλούσιοι και τα κανάλια τους, τώρα ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση, ότι υπάρχει φτωχός κόσμος που περιμένει στις ουρές για τη σύνταξη, για τα φάρμακα, για το συσσίτιο.

Οι πλούσιοι, τα κανάλια τους και οι εφημερίδες τους, τώρα ανακάλυψαν ότι ο κόσμος στριμώχνεται και αγανακτεί, ότι η γραφειοκρατία είναι τεράστια, ότι το κράτος είναι ανάλγητο, ότι υπάρχει πολυνομία, ότι υπάρχουν σχολεία που δεν ζεσταίνονται, κοντολογίς, οι πλούσιοι και τα κανάλια τους, τώρα ανακάλυψαν την πραγματική ζωή.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κλεισμένοι στις βίλες τους στα ρετιρέ και στα γραφεία τους, ούτε καν τους πέρναγε από το μυαλό ότι υπάρχει και άλλος κόσμος, πέρα από τον κόσμο τους. Αυτόν τον κόσμο τον έβαλαν στο μυαλό τους όταν έφτασε η ώρα, κάποιος να πληρώσει την κρίση τους.

Το χαλασμένο κράτος που είχαν φτιάξει τους βόλευε, έκανε τη δουλειά τους, άλλωστε αυτοί ποτέ δεν πήγαν να σταθούν στις ουρές, ποτέ δεν πήγαν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, η σύνταξη τους ήταν αχρείαστη και τα παιδιά τους τα έστελνα στα ακριβά σχολεία.

Οι πλούσιοι και τα κανάλια τους ανακάλυψαν την πραγματικότητα, όταν πια, οι φτωχοί τους γύρισαν στην πλάτη και όταν χρειάστηκαν τους φτωχούς για να ξαναπάρουν το κράτος στα χέρια τους, προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Να ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς.

Οι πλούσιοι ανακάλυψαν τους φτωχούς και με τον φανατισμό του νεοφώτιστου το διαλαλούν με πάθος και οργή. Το βλέπεις και το ακούς κάθε πρωί, κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ στα προγράμματά που έχουν φτιάξει στα κανάλια τους για να τα βλέπουν οι φτωχοί. Μίσος, οργή. πάθος από τους χλιδάτους τηλεαστέρες τους για ένα κράτος που τώρα, λένε, ότι είδαν ότι δεν υπάρχει.

Οι πλούσιοι και τα κανάλια τους τώρα ανακάλυψαν τον κόσμο. Στην ουσία ανακάλυψαν ότι ο δικός τους κόσμος είναι που χάνεται και αυτός δεν τους αρέσει και αυτό το πολεμάνε κάνοντας ότι νοιάζονται για τους φτωχούς.

Ναι το ξέρουμε: Είναι χιλιοειπωμένο. Να το πούμε όμως ακόμα μια φορά!