ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ψαρεύει στη Λέσβο

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μυρίστηκε ότι στη Λέσβο υπάρχει πελατεία για το κόμμα του και πριν λίγες βδομάδες  επισκέφτηκε το νησί.

Γιατί  είναι αλήθεια, ότι λόγω του προσφυγικού και του αδιεξόδου που βιώνουμε ντόπιοι και πρόσφυγες, βρήκαν χώρο για να δημιουργηθούν ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν και έδωσαν τον δικό τους τόνο βίας και αλητείας στα διάφορα γεγονότα με αφορμή το προσφυγικό. Όπως το πογκρόμ της Πλατείας Σαπφούς, τα γεγονότα στο λιμανάκι της Θερμής, τις επιθέσεις σε αλληλέγγυους πολίτες και εργαζόμενους σε ΜΚΟ, τα μπλόκα της ΔΕΗ.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα ακροδεξιά «μπουμπούκια» (τα περισσότερα υπόδικα), γνωστά στην τοπική κοινωνία, αγκαλιάστηκαν προεκλογικά από τη ΝΔ, τον βουλευτή της και τους αυτοδιοικητικούς  της υποψήφιους. Γι’αυτό τον λόγο άλλωστε η ΝΔ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για την κοινότητα Μυτιλήνης, αλλά σιωπηλά στήριξε το ακροδεξιό ψηφοδέλτιο των «Ελεύθερων πολιτών.»

Ήρθε λοιπόν ο Κυριάκος Βελόπουλος να πουλήσει την πραμάτεια του στα ορφανά της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο. Θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα και να κάνει αισθητή την παρουσία του, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει  σαν δόλωμα τον Στρατή Μπαλάσκα, άνθρωπο του τύπου, που ανήκει στην αριστερά. Με αριστερό δόλωμα ήρθε να ψαρέψει  στην ακροδεξιά, δημιουργώντας αντι-αριστερό μένος.

Μόνο που η ακροδεξιά στη Λέσβο, έχει τον «πατερούλη» της: τον Κώστα Μουτζούρη. Εκείνον ακούν, εκείνον αποθεώνουν, εκείνος τους στηρίζει.

Όσα δολώματα κι αν ρίξει ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Λέσβο, όσο αντιαριστερό μένος κι αν βγάλει με τις ακροδεξιές κορώνες του, όπως «λαθρολάγνοι», κλπ, τον τελευταίο λόγο για το πού θα πέσουν οι ψήφοι της άκρας δεξιάς, τον έχει ο Πρύτανης.

Ο Πρύτανης, που είναι Πρύτανης στην επαφή του με τα ακροδεξιά λούμπεν στοιχεία, σιγά μην αφήσει το «γατάκι» τον Βελόπουλο να του πάρει την πελατεία.

Οπότε κ. Βελόπουλε η προσπάθεια σου φιλότιμη μεν, αλλά χωρίς τη βοήθεια του κ. Πρύτανη, τζάμπα η φασαρία.

Μόνο εκείνος κρατά τα κλειδιά της καρδιάς τους και του πολιτικού σου παραδείσου στη Λέσβο…