ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ο «νόμος της σιωπής» – Θα μιλήσει κανείς;


Παρά τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις, τα περισσότερα ΜΜΕ αποσιωπούν τις παράνομες πρακτικές της κυβέρνησης και η κοινωνία σιωπά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται αδύναμη να θέσει το προσφυγικό στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής και να σταματήσει τα παιχνίδια του Ερντογάν.
Αποδεικνύεται ανίκανη να προστατέψει νόμιμα τα σύνορα της χώρας. Επιλέγει πρακτικές παράνομες και εγκληματικές, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που χαίρονται με όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και σ’εκείνους στηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της: στους αποτρεπτικούς κυματισμούς της μισαλλοδοξίας, στις σπασμένες μηχανές του ακραίου εθνικισμού.

Και στις σιωπές…

Στις σιωπές, που αμφισβητούν τη γνησιότητα των εικόνων της ντροπής, που αφήνουν χώρο να περάσει το βρόμικο κύμα του ρατσισμού που απλώνεται στα νησιά, στις πόλεις και όπου αλλού περνούν οι πρόσφυγες.

Στις σιωπές που γίνονται χαλάκι για να καθαρίσει τα πόδια της η ακροδεξιά.

Στις σιωπές που εύκολα μετατρέπονται σε συναινέσεις σε κάθε καταπάτηση δικαιωμάτων, στην άλωση συνειδήσεων και στον εθισμό στην απανθρωπιά και την καταστολή.

Αν στις κοινωνίες μας επικρατήσει ο «νόμος της σιωπής» για όσα συμβαίνουν στα νερά του Αιγαίου, αύριο δεν θα υπάρχει ίχνος αντίδρασης στα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση στα εργασιακά, στα Πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία.

Και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, να δημιουργήσει συναινέσεις σε βάρος κεκτημένων δικαιωμάτων.

Το προσφυγικό είναι μια εύκολη αρχή…