ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ο οχετός του ελληνικού αστισμού

pagalo

Ο Θ. Πάγκαλος δικαίως διεκδικεί για τον εαυτό του τον τίτλο του οχετού του ελληνικού αστισμού . Πάει να πει, αυτού μέσω του οποίου διοχετεύονται στη κοινωνία,  οι πιο μύχιες και οι πιο βρώμικες σκέψεις όλων αυτών που μαζεμένοι στις λέσχες τους ανάμεσα σε δυο γουλιές από το ακριβό ουίσκι τους, ανησυχούν για το μέλλον τους.

Ο Θ. Πάγκαλος, ξαναχτύπησε: Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της «αστικής» δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης,  γράφει στην Καθημερινή. “Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί”, αποφαίνεται, για να σημειώσει ότι “οι καιροί ου μενετοί. Οπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται….“.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ Πάγκαλος κάνει και αυτός, με τη σειρά του, αναφορά σε “εμφύλιο”. Είχε προηγηθεί πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης, όταν φρόντισε να μας θυμίσει από το βήμα της Βουλής ότι “αυτά τα θέματα τα έχει κλείσει η ιστορία“.

Ο Θ. Παγκαλος όμως το πάει παραπέρα: “Ο κίνδυνος για το πολίτευμα είναι εμφανής” λέει “πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη¨, γράφει και ορίζει τον Κ. Μητσοτάκη ως, δικαιωματικά, επικεφαλής της προσπάθειας για την υπεράσπιση του “πολιτεύματος”

Να τον διαβάζουμε τον Θ. Πάγκαλο. Όχι μόνο, γιατί, ως ο οχετός του Ελληνικού αστισμού, είναι αυτός που έχει αναλάβει να περνάει στην Ελληνική κοινωνία τις πιο βρώμικες σκέψεις των δήθεν “υπερασπιστών του πολιτεύματος” αλλά κυρίως, γιατί μας πετάει ξεκάθαρα στα μούτρα, σε όλους εμάς, δηλαδή στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, το μίσος που αυτός ο κόσμος, ο ελληνικός αστισμός, έχει απέναντί μας.

“Απόβλητα της δημόσιας ζωής και κατσαπλιάδες”, που κάποια στιγμή τόλμησαν να πάρουν την κυβέρνησηΈτσι μας βλέπουν όλοι αυτοί!