ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ο φασισμός στη Λέσβο έχει και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς

 

από τα γεγονότα της πλατείας Σαπφούς

Η ΝΟΔΕ Λέσβου αναγκάστηκε τελικά να καταδικάσει  το γεγονός του ξυλοδαρμού στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη σε τούτη την πολύπαθη πόλη:

Η ακροδεξιά κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες»,  αποτελούμενη από γνωστά ακροδεξιά στοιχεία της πόλης,  εμφανίστηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος συνδυασμός  για την κοινότητα Μυτιλήνης. Η ΝΟΔΕ Λέσβου ουσιαστικά συναλλάχτηκε μαζί τους και κατόπιν άτυπης συμφωνίας δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για την κοινότητα Μυτιλήνης γιατί ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο των «Ελευθέρων Πολιτών». Σε αντάλλαγμα, οι «Ελεύθεροι Πολίτες» και όλη η ακροδεξιά της πόλης στήριξαν  το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη. Το σφιχταγκάλιασμα ΝΔ και ακροδεξιάς και η πολιτική συναλλαγή, έκαναν τον κύριο Κύτελη δήμαρχο και τρεις ακροδεξιούς «Ελεύθερους Πολίτες», εκπροσώπους στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Μυτιλήνης. Ανάμεσα σ’αυτούς και το μέλος της ΝΔ που ξυλοκόπησε άγρια την  Παρασκευή μία νέα γυναίκα  στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Σε ό,τι αφορά  την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι «Ελεύθεροι Πολίτες» στήριξαν τον νυν περιφερειάρχη κύριο Μουτζούρη και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που εκλέχτηκε.

Είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης η  συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ακροδεξιάς. Θυμάστε την αποθέωση του κ. Μουτζούρη στα σκαλιά της Νομαρχίας λίγο πριν την επίθεση σε εργαζόμενους στην οδό Βουρνάζων;

Ανάρτηση των «Ελεύθερων Πολιτών» στις 11-6-219

Επεισόδια έχουν γίνει πολλά, ας θυμίσουμε μερικά: πογκρόμ πλατείας Σαπφούς, μπλόκα στην περιοχή της ΔΕΗ με επιθέσεις σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ξυλοδαρμοί εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, χυδαία εξύβριση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πλήθος απειλών και σεξιστικών και χυδαιότατων σχολίων στο διαδίκτυο κατά αριστερών συμπολιτών μας, γεγονότα στο λιμάνι της Θερμής κατά προσφύγων, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων.

Θυμάστε ποτέ κάποιον τοπικό εκπρόσωπο της ΝΔ να τα έχει καταδικάσει; 

Ούτε ο Δήμαρχος κύριος Κύτελης, ούτε ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης, ούτε ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου καταδίκασαν ποτέ τις ακροδεξιές πρακτικές και τις επιθέσεις. Όταν ρωτήθηκαν γι’αυτό η απάντηση ήταν: «Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Αρνούμενοι λοιπόν να καταδικάσουν πολιτικά την ακροδεξιά, της παρέχουν κάλυψη πολιτική και με την ανοχή τους ενθαρρύνουν το ακροδεξιό παρακράτος που έχει στηθεί στην πόλη, με το οποίο με μεγάλη προθυμία συνεχίζουν να συναλλάσσονται. Η σιωπή τους είναι σκανδαλώδης.

Η Χρυσή Αυγή, μπορεί να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως τα  απομεινάρια της κυκλοφορούν και μολύνουν. Όπως και αν ονομάζονται, όποια μεταμφίεση και αν φέρουν. Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν με μίσος και διχασμό την καθημερινότητά μας. Να ντροπιάζουν το νησί μας.

Ο φασισμός στη Λέσβο έχει και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Τους τελευταίους, τους ξεσκεπάζει η σιωπή τους.